De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Idioterie burgemeester wint terrein

Traditie moet wijken

Traditie moet wijken

Dat burgemeester Annemiek Jetten het dorp Sluis bijna heeft verlaten op een open kar met pek en getooid met veren is bekend. In Vlaardingen bleek dit geen goede basis voor haar burgemeesterschap. In het eerste jaar begon zij met een rel inzake het Loggerfestival. Dit vanwege alcoholgebruik - tijdens het feest - van organisator Ben Trooster. Hiermee liet ze al blijken geen feeling te hebben met de Vlaardingse tradities. Temeer daar locoburgemeester Cees Oosterom, die een tafel verder zat en de gehele stad onder zijn leiding had, ongemoeid werd gelaten.

Dit jaar tijdens het Haring en Bierfeest een gigantische rel op het Liesveldviaduct. Hier een Turkse bruiloft met veel getoeter en een enge sfeer. Toen gaf de chef van de stad niet thuis. Ondanks dat dit een enorme onrust veroorzaakte onder Vlaardingers.

Nu zijn we een paar weken bezig met een ander Vlaardings fenomeen, het vreugdevuur met een lange traditie. Ooit ingevoerd om te voorkomen dat op diverse kruispunten in de stad spontaan vreugdevuren werden ontstoken, werden er vaste plaatsen als de Broekweg en later ook de Marathonweg aangewezen. Vaste plek en beheers- en controleerbaar. Dit jaar werd besloten de vreugdevuren te verbieden. Keihard en zonder enige uitleg of communicatie. Ook dit zette kwaad bloed in de stad.

Dieptepunt is het verwijderen van de kerstboom bij het stadhuis op Tweede Kerstdag. Daarnaast is het intrekken van alle verloven van politie en brandweer ook geen hoogtepunt. Vervolgens het versturen van brieven aan potentiële sponsors van het vreugdevuur, lijkt dit op een nieuw zwaktebod van de chef van de stad.

Zolang Zij de scepter zwaait komt Vlaardingen niet tot rust. Wanneer pakken we alle onrust bij de bron aan? Bestaat hier een Ecodor voor ... 

13 commentaar(en) op artikel "Traditie moet wijken"

Frank, het is een raadsbreed besluit geweest. Ik denk dat je onze burgemeester teveel eer geeft.

Door: Bob Op:

Ja, de angst regeert vanaf de Markt. Volgend jaar gaat de Noodverordening permanent van kracht zijn, wordt het verboden aanstekers op zak te hebben, komt er een algeheel rookverbod in het openbare gebied, worden oliebollenkramen geen vergunning verleend (brandgevaar), en geldt er op 31 december vanaf 18.00 uur tot 06.00 uur een straatverbod voor iedere burger......Safety First, de SAAB-doctrine, wordt door Jetten en Kaizer Frans nieuw leven ingeblazen !!!!

Door: Peter Roovers Op:

Een gratis suggestie voor de bestuurders op de Markt: Verbied de verkoop van kerstbomen in heel Vlaardingen, je moet het kwaad bij de bron aanpakken....

En iedere burger mag één kerstbal in de enige Vlaardingse kerstboom op de Markt hangen, uiteraard tegen betaling. Zijn de extra kosten van het op tweede Kerstdag weghalen van de boom weer terugverdiend. Het bevordert tevens de sociale verbanden in de stad, mevrouw Jetten houdt vanaf het bordes de regie...

Door: Peter Roovers Op:

iemand die niet uit vlaardingen kom heb geen recht van spreken af blijven van onze traditie wees anders rieel en kom terug om de burgers persoonlijk te woord te staan erg profesieel is dit niet

Door: wil Op:

De Vlaardingse traditie van het met benzine verbranden van pallets? Die ken ik niet.

En kerstbomen horen tot Drie koningen te blijven staan. Dat is wel traditie. Dus wat doen die dan al tussen die pallets?

Langs de Marathonweg waarin de gemeente van de inwoners minimaal 200miljoen moet investeren vanwege fijnstof voor die paar auto’s die er over rijden? Hahaaaa

Door: Henk Op:

Jij bent vast gezellig op feestjes Henk, met je traditionele 3 koningen gezicht!

200 miljoen investeren vanwege fijnstof waar haal je dat vandaan dan? uit de 200 miljoen extra vrachtwagens die straks langs de surfplas gaan rijden toch zeker? Je rijdt zelf ook vast in je autotje op zondag naar de veluwe toch?

Door: Frits Op:

Deze burgemeester mag hier ook met pek en veren de stad uit. Een burgemeester met meer feeling wat er in vlaardingen speelt zou fijn zijn.

Door: Jasper Op:

Door de kroon benoemd.

Dus daar moet je zijn!

Maar dan moet de raad wel eenstemmig zijn.

Nog een optie,dat ze uit zich zelf vertrekt!(zie ik nog niet gebeuren)

Door: Mimi Op:

In mij jeugd waren de vuurtjes nog niet geregeld. Ik was altijd op het mendelsonplein, maar er waren veel ongeregelde vuurtjes.

Waarschijnlijk komen deze tijden weer terug komende jaar wisseling. Ik zelf heb er altijd van genoten toentertijd.

Door: Brambo Op:

En dat vuurtje op het Messchaertplein dan. Twee of drie meter hoog. Geen pallet te zien. Wij hadden een week lang de traditionele verzamelpret. Was wat anders dan kattenkwaad uithalen. Mooie tijden

Door: Volger Op:

Dat krijg je als ze een niet capabelle vrouw als burger vrouw aanstellen en ook van die belezen wethouders.alle tradities worden zo een tragedie.LAAT straks je stem gelden als zij jullie nodig hebben.die partijen afstraffen.

Door: John Op:

De volgende Vlaardingse traditie zal ook door Jetje verkracht worden, eerst nog even de visserij geschiedenis ontkennen en dan het bloemencorso aanpakken.

Met dank aan wimlex

Door: Verlosser Op:

Laatst kreeg ik als Vrijwilliger als dank voor mijn inzet in het Zonnehuis nog een glas aangeboden van een dame. Bleek dat Jette te zijn. Lijk mij toch wel een vriendelijke dame met het hart op de juiste plek. Of is dat alleen voor mensen die zich inzetten voor de Maatschappij en niet voor zaken die geld kosten of verwijderd moeten worden uit de eens zo gezellige stad Vlaardingen!

Door: Willem Borsboom Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: