De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Sjors en Sjimmie en Arnout door zijdeur

Sjors en Sjimmie en Arnout door zijdeur

Het toch al niet hoog literaire gehalte van de gemeenteraad is zijn laatste twee striphelden (voorlopig) kwijt. Sjors en Sjimmie zijn niet meer. Meester Bobbelnek heeft ze niet alleen de klas uitgestuurd, het duo is ook de toegang tot school permanent ontzegd.

Wat begon als enthousiast supertrio is nu een triest eenmansorkest. ONS.Vlaardingen lijkt een beetje IK geworden. Net Jan Cremer, maar die verkocht er juist veel boeken van.
   Erwin Bierling betaalde zijn gelag voor ondoordachte zelfmoordacties. Ron Boers verloor geduld, taalbeheersing en goede omgangsvormen. Maar wie omeletten bakken wil moet eieren breken. Dat Marion de Groot na een stief kwartiertje een eigen fractie opzette mag een medisch-komische - What’s in a word - grootheidswaanzin en schromelijke zelfoverschatting worden genoemd. Artsen schijnen haar nimmer meer gezond te kunnen verklaren.
   Dat ook ex-housepartyorganisator Tim Thiel het veld moet ruimen is een kwestie van logica. Wie niet in de pas wil lopen en partijregels schendt moet een andere hobby zoeken.

Bovenmeester Frans Hoogendijk is alle ongeplande reuring binnen zijn jonge “collectief” zat en neemt maatregelen. Dat is de kortste samenvatting van het politiek verscheiden bij leven van Thiel en Boers. Natuurlijk zijn het aardige jongens, allebei. Maar wie buiten de kaders om opereert wacht de politieke valbijl. Nu mogen ze het op eigen houtje gaan proberen of sportief zijn en hun zetels beschikbaar stellen aan ONS. Het feit dat geheimhouding is geschonden maakt ze op voorhand geen betrouwbare partners.

Die guillotine heeft trouwens druk werk op het Vlaardings maaiveld. Wethouder Arnout Hoekstra bouwde hem vrijwillig op en mag nu het woordje “ex” voor zijn functie plakken.
   Geheel en al volgens het door hemzelf met de grote partijbazen van de SP geschreven en nauwgezet gevolgde script, want hem wacht ongetwijfeld een mooie functie in het Haagse. Anders lonkt Straatsburg annex Brussel.
   Arnout is geen domoor en dat kan van de kennelijk hun hand overspelende Ron Boers en Tim Thiel vooralsnog niet worden gezegd. Burgemeester Annemiek Jetten zal dit verlies amper betreuren. Zij was al nooit groot fan van (Ook nu: What’s in a name) Boers en Thiel.
   Maar alles bijeen zijn het slechts voetnoten. Want de politiek verliest wel haar namen, maar nimmer haar streken. Dus Arnout II, Ron II en Tim II zullen onverdroten voortgaan op een al eeuwenoud en door een paar families geplaveid pad. De politiek is geen meneer, maar een instituut met vele wetmatigheden. Daar doet geen rebel ook maar een sikkepit aan. Ook Sjors en Sjimmie niet.

(*)
- Sjors: Tim Thiel Een blonde jongen. Tamelijk opvliegend die een stoere speler wil zijn, hetgeen hem niet lukt.
- Sjimmie: Ron Boers. Negroïde jongen. Praat krom Nederlands. Vaak rustiger dan Sjimmie, die later rebelser wordt. Is beter in het inpalmen van vrouwen dan Sjors.
- Meester Bobbelnek: Frans Hoogendijk. Docent die Sjors en Sjimmie lesgeeft. Is (zeker de laatste tijd) nooit te spreken over de (politieke) schoolresultaten van het duo.

9 commentaar(en) op artikel "Sjors en Sjimmie en Arnout door zijdeur"

Ben wel heel benieuwd wat wordt bedoeld met mijn ondoordachte zelfmoordacties (...). Zo Waarman iets over mijn “vertrek” heeft gehoord is het eenzijdig want bij mij is hij nooit te rade gegaan naar de ware toedracht. Zelfs een columnist zou weleens hoor en wederhoor mogen toepassen alvorens de pen te hanteren....

Door: Erwin Bierling Op:

Dan snapt Erwin Bierling het begrip columnist vast niet. Toch even googelen. Is een prima column. Om van te smullen.

Door: volger Op:

Allereerst erg triest als je anoniem reageert meneer of mevrouw “volger”. Het zal wel iets zeggen over het allooi. Verder begrijp ik heel goed wat een column is of geacht wordt te zijn. Los daarvan zou het verstandig zijn, meneer of mevrouw volger, als u dan toch wilt reageren om dan wel eerst kritisch te lezen wat ik schrijf. Ook dat is -net als bij een columnist- een persoonlijke mening.

Door: Erwin Bierling Op:

Zetels van ONS zijn van Thiel en Boers. De partij is officieel van heb. De naam is van hen. Alles is door hen opgezet. De andere leden zouden eervol moeten zijn en opstappen.

Door: Cindy Op:

Gemeente Bestuur ONBESTUURBAAR.

Dit vernam ik gisteren op de TV.

En dan die uitleg van Frans Hoogedijk en ONS fractieleden over het e.e.a.

Het lijkt wel een kleuterklas.

HOE NU VERDER?

Hopelijk gaan de ervaren politici die nog resteren in de Raad snel ingrijpen in deze.

Door: Rene Op:

Cindy, Thiel en boers hebben niets opgericht alleen maar kapot gemaakt. Niet alleen hun eigen clubje maar ook een goed functionerend bestuur van Vlaardingen. Verder, Thiel was erbij in 2014 maar niet gekozen dus die heb je 3,5 jaar niet gezien en geen zak gedaan voor de partij in die jaren. Pas sinds ongeveer halverwege 2017, +- half jaar voor de verkiezingen stak die clown zijn rode neus weer om de hoek.

Door: Eric Schröder Op:

Inderdaad Eric, dit soort figuren horen absoluut niet in de Gemeente Raad thuis.

Indertijd is er een integriteits- onderzoek gedaan , als dit goed was uitgevoerd dan hadden dit soort figuren geheit door de mand gevallen.

Nogmaals hopelijk gaan resterende ervaren politici in de Raad snel ingrijpen?

Door: Rene Op:

Inderdaad Rene, dat integriteits-onderzoek had iets beter moeten worden uitgevoerd. Iets beter dan want inderdaad uiteindelijk is het onderzoeksbureau op de stichting ONS gestuit maar inzage in die boeken kreeg men niet? Vraag me af waarom niet. Anyway, Thiel en Boers hebben niets te zoeken in de politiek vooral hoe ze zich op dit moment opstellen is echt kinderachtig en ronduit beschamend en een klap in het gezicht van de Vlaardingse stemmer.

Door: Eric Schröder Op:

Op Vlaardingen 24 lees ik ,dat een Externe Adviseur de gemeenteraad vlot moet trekken.

Hij gaat onderzoek doen naar de Bestuurskracht van de Gemeenteraad.

Lijkt me een goed initiatief!!

Hierbij kan het Integeriteits - onderzoek van destijds een goed startpunt zijn .

Overigens dient dan wel de stichting ONS vooraf openheid van zaken te geven.

M.a.w. stichting ONS dient vooraf inzage in de boeken te geven.

Mogelijk kunnen dan de eventuele rotte appels verwijderd worden.

Door: Rene Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: