De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

SchuurSPONS

SchuurSPONS

‘Hoeveel onderzoeken wil je laten uitvoeren om vermeende (il)legalitieit van circa € 1.500,- te achterhalen? De kosten die er via diverse instanties nu mee zijn gemoeid overstijgen dit bedrag enige malen. Daarbij gaat het om een enveloppe iets van 2014, waarom niet eerder actie ondernomen: SP. Waarom juist nu in de laatste fase van de coalitievorming pas (en niet eens breed gedragen) toch die hardnekkigheid?

In het verleden is er weleens gesjoemeld met representatiegelden (Lees: bonnetjes) van het college. Dat is nog langer geleden en ook in de doofpot gegaan. Daarbij ging het toen om iets frequents. Nu is het, als het al strafbaar is, spijkers op laag water zoeken. Terwijl je verwacht dat het door de SP met veel trots gebrachte epistel, waarin een slordige € 7 miljoen positief saldo, niet teniet wordt gedaan door allerlei onderzoeken met best hoge uurtarieven.

Dat ONS.Vlaardingen feestjes organiseert en minder bedeelden een kerst- of ander pakketje geeft is van een sociale orde. Dat een bedrijf dit financiert mag, zo oordelen twee onafhankelijke onderzoeksbureaus. De partij heeft er zelfs een speciale stichting voor in het leven geroepen, waarbij het zelfs zo schijnt te zijn dat ook anderen met een goed en bruisend idee kunnen aankloppen. Zelfs de Socialistische Partij. Als het de stad ten goede komt tenminste. Daar kunnen de politieke nazaten van Remi Poppe toch zeker niets op tegen hebben!

Feit is dat de aanloop naar een nieuw “college” niet geheel een frisse is. Er drijven duistere PPM’s door het lokaal firmament en de eerste gesprekken gaan of de SP iedere scheet die dwars zit aan zal grijpen tot een motie van: wantrouwen (huidige enveloppe), afkeuring (dat mag niet) of treurnis (waren we zelf maar zo inventief).

Waarman wenst in ieder geval alle partijen, en te doen gebruikelijk zijn dat er nogal wat, veel sterkte en wijsheid. Laat Vlaardingen trots op jullie kunnen zijn en mag alle destructieve teneur van de laatste twee termijnen voorgoed en met directe ingang definitief tot het verleden behoren. Voor je het weet zitten we straks weer met Cees Oosterom (van integriteit gesproken) in het college. Via BVV, of zo. Moeten we daaraan denken ... Nee, toch.

2 commentaar(en) op artikel "SchuurSPONS"

Bijklussende bijstandsmoeders dan ook maar ongemoeid laten?

Door: John Op:

U vraagt hoeveel onderzoeken nog gedaan moeten worden. Ik denk dat als Ben Vuijk inzage geeft in de boekhouding van de stichting waar hij de voorzitter van is alle twijfel direct uit de wereld is. 1 onderzoek is dus voldoende.

Door: Marius van der Heijden Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: