De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman’s ogenblik

Rooie oortjes

Rooie oortjes

Nog altijd genoot Waarman van iedere zonnestraal. De zomer kon hem niet lang genoeg duren. ‘Laat de boeren maar dorsen, de columnist hoor je niet klagen,’ had hij op het terras van een café uitgeroepen. Ook hij had natuurlijk ’s avonds last om in slaap te rollen met de aanhoudende warmte. Maar dan was er altijd Waarvrouw nog die hem liefdevol door de donkere uurtjes loodste. Voor hen geen airco, ze koesterden het milieu op alle fronten.

Waar hij wel van opkeek was de Westhavenplaats. Elke keer als Waarman vlak na het middaguur dat fraaie autoloze pleintjes, dorst makend omgordt met kroegen van diverse pluimage, passeerde of overstak, waren bijna alle deuren dicht. Bij de ijscoman likkende mensen en aan de waterkant was het een drukte van belang. Maar de horeca bleef doof voor toeristen en thuis vierend vakantievolk. Daarom eindigde hij steevast bij Café de Waal of op terras bij Café Concordia.

Is er eindelijk een schier eindeloze periode om de financieel zwaar leunende drankenmiddenstand van een vol terras en dito kassalade te voorzien, zaten al die domoren met hun luie reet in eigen tuin of God weet waar in een zonnig vakantieoord met een polsbandje tussen Russischsprekende nieuwe rijken. Enkel Ferry van de Panda kon je het niet euvel duiden. Die was immers pas bij daglicht thuis.

Binnen de politiek weinig ruis of moest het onderhuids zijn. COUNT in Vlaardingen? Eindelijk een groot bedrijf dat op hooguit middellange termijn veertig werkwillende stadgenoten aan een baan wil helpen (beduidend meer dan ex-wethouder Cees Oosterom er in al die jaren uit de uitkeringssfeer getrokken heeft), gaat D66 dwarsliggen vanwege de toename van vrachtverkeer. Het persbericht was van ex-wethouder Bert van Nieuwenhuizen maar werd fel onderschreven door fractievoorzitter Koen Kegel, die op dat moment in het vliegtuig onderweg was naar zijn vakantiestek op de Azoren.

‘Als een Boeing 747 van de KLM opstijgt, komen daar maar liefst een miljard fijnstofdeeltjes uit. En dat is net zoveel als een miljoen vrachtwagens produceren die langs jouw huis rijden,’ aldus Sijas Akkerman, van de Milieufederatie Noord-Holland op 10 januari 2018 bij actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

Zal Koen Kegel niet tweemaal met een Boeing van de KLM zijn gevlogen, COUNT komt zeker niet aan een miljoen vrachtwagens over de Marathonweg. En had Cees Oosterom voor echte in plaats van mondeling toegezegde “oortjes” gezorgd, er was geen vuiltje aan de lucht geweest.

Wie het gehele artikel in NRC wil lezen: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/10/als-een-boeing-747-opstijgt-komt-even-veel-fijnstof-vrij-als-uit-een-miljoen-vrachtwagensnrc-checkt-a1587736

Let op de aan het eind van het artikel geponeerde conclusie.

1 commentaar(en) op artikel "Rooie oortjes"

Beste Peter

Twee zaken die niet kloppen in jouw verhaal.

Tijdens de crisis heeft stroomopwaarts ondanks de enorme toeloop van cliënten in de bijstand, het aantal weten te verminderen. Hadden wij geen extra actie ondernomen waren wij ver boven de landelijke norm uitgestegen.

Gemiddeld stromen er meer uit dan er instroomt.

2 als toenmalige verantwoordelijke wethouder voor de Blankenburgverbinding heb ik achter de schermen gepleit voor op en afritten, dit om de Marathonweg te ontlasten. Er lagen zelfs plannen om de Marathonweg in te richten als een kleine toegangsweg voor de ontsluiting van de Westwijk, daar kregen wij zelfs de toenmalige minister enthousiast voor.

Ik heb daar ism met een extern bureau enorm voor gelobbyd bij alle partijen in de 2e kamer. Maar nu komt de grap, toen de minister aangaf dat wanneer de gemeenteraad van Vlaardingen akkoord ging met de tunnel, hij komt er toch, gaf de minister aan, zal ik het bestek aanpassen en oortjes toevoegen.

Helaas de gemeenteraad gaf aan dat als ik die deal zou sluiten, ik mijn omslag kon aanbieden.

Zo zie je maar dat mensen een kort geheugen hebben.

Ps. Gl, D’66 en het CDA steunden mij.

PvdA gaf aan alles eraan te doen om de tunnel tegen te houden, kamerlid Kuijkens is zelfs naar Vlaardingen gekomen om de zaak te bekijken, en twee dagen na de 2e kamer verkiezingen waren ze om. Het kan verkeren😎

Misschien goed om tijdens een radiosessie te behandelen, want de Vlaardingen hebben recht om hun geschiedenis te kennen.

Met groet. Cees Oosterom

Door: Cees Oosterom Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: