De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Politieke vrieskou & ander ongenoegen

Politieke vrieskou & ander ongenoegen

De vrieskou vormt de enige niet-menselijke buffer die het KNMI in de strijd heeft geworpen om (tevergeefs, trouwens) grote kieskoorts te temperen. Het is de laatste zaterdag voor 21 maart: datum van gemeenteraadsverkiezingen. Moment van de waarheid en vierjaarlijks festijn van afzakkend fatsoen.

Woensdagavond/-nacht is het zover. Dat zijn de stemmen geteld en gaan euforie en dieptriestheid hand-in-hand. De ene kater zal 22 maart de andere niet zijn. Hoofdpijn de gemeenschappelijke deler is het oorzakelijk verband champagne om vreugde te illustreren of de intens bittere nasmaak van Cynar.

Zaterdag 17 maart de laatste ronde van het immer inventieve volkje dat zich politicus noemt. In alle kleuren van de regenboog staan ze achter twee schragen, partijmatig op elkaar gestapeld, met daarop een plank. Enkel VV2000/LV en ONS.Vlaardingen geven de zaak nog enig cultureel cachet. Misschien dat over vier jaar een politieke beurs in de Stadsgehoorzaal en muziek, poffertjes e.d. uit de gezamenlijke kassa, kunnen leiden tot een vredelievende en nette bijeenkomst. Afgesloten en niemand tot last. De kiezer is vrij naar binnen te gaan.

Was het de kou of weerzin jegens alle politieke blaaskaken, dat alle beoogde en aanstaande fractieleden slechts met elkaar spraken over de toestand in de wereld en wandelgang-eikels, die buiten het zicht waren. De slangenkuil is ook bij aspirant-leden populair. Politiek, je zou het (zeker op deze weerzinwekkende wijze) moeten verbieden.

Desirée de Jong (AOV) werd niet goed (de kou?) en moest afgevoerd met een ambulance. Dat is de officiële versie. Ze is geïntimideerd door een boze partijgenoot (roddelversie?) en moest afgevoerd, etc. En ga zo maar verder. Tsja.

Verder aanstaande ex-raadsleden die met elkaar kletsen en roddelen. Het publiek bleef weg. Gek? Nee, en niet alleen van de kou. Die mensen zijn de malle fratsen en stadse sprookjes van volwassenen in kleurige jackjes vanwege de herkenbaarheid, net als op de kleuterschool, allang beu.

Nu weer een hetze door anonieme haatschrijvers richting ONS.Vlaardingen. Het kan zijn dat alle aantijgingen richting Frans Hoogendijk c.s. kloppen, maar de zaak is indertijd (ruim 20-jaar geleden) in zijn voordeel geschikt, de pers aangeklaagd en de grootste oorzaak uit de judobond gezet. En wat te denken van:

  • Raadsleden/wethouders bonnetjes uit de horeca aan ‘derden’ vragen en in de partijkas stoppen
  • Wethouders na een interview met Waarman minimaal aaangeschoten zijn woning uitrollen en in één geval nog de auto pakt ook
  • Een socialistisch raadslid een donkere meneer zag hollen, die snel even iets moest halen, en hem gelijk voor dief uitmaakt
  • Een groot deel van de raad geen baan heeft & de bijdrage lekker bij de uitkering optelt (wat overigens mag)
  • Bijna 100% achter openbare deuren denigrerend spreekt over Vlaardingen en haar inwoners
  • Etcetera en allemaal onbewezen; maar is het roddel?

Integriteitstoets kandidaat-wethouders
(Bron: Teletekst)
Er komt eindelijk een integriteitstoets voor kandidaat-wethouders. Ook moeten zij in de toekomst een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen. Minister Ollongren stuurt daarover vandaag (maandag 19 maart 2018, red.) een brief naar de Tweede Kamer.

De nieuwe landelijke toets is onder meer bedoeld om te voorkomen dat criminelen in de politiek infiltreren. Zo wordt onderzocht of de beoogde wethouder gevoelig is voor corruptie en of er belangenverstrengeling in het spel is.

Een Verklaring Omtrent het gedrag is nu nog een kwestie van vrijwilligheid bij kandidaten voor een wethouderspost.

Waarman is bang dat van de overal rond gebazuinde samenwerking wederom weer weinig terechtkomt. En overal sprak/spreekt men schande van de vuilspuiterij tussen Hilary Clinton en Donald Trump, ook binnen de lokale politiek, maar de laaglandse kopie viert hoogtij. Voorbeeld doet volgen: goed of niet.

7 commentaar(en) op artikel "Politieke vrieskou & ander ongenoegen"

Je kunt stellen dat het gedoe met Frans 'verjaard' is. Dit betekent niet dat we het maar moeten negeren. Het is natuurlijk raar dat Frans een oogje heeft dicht geknepen terwijl er misbruik in het spel is. Dit zegt wat over de integriteit van de partij, of je nu wilt of niet. Ook is dhr. Bierling op een schofterige manier weggestuurd. Heeft ONS van alles geclaimd en partijen gekopieerd, zowel qua vorm als op inhoud. Dit is niet correct.. alles wat zij voor elkaar hebben gekregen is te danken aan de meerderheid van de raad. Dat heeft ONS niet zelf geregeld noch waren zij de initiator. Tenslotte hebben zij maar liefst 4 mensen bedreigd. 1 kan een incident zijn, 4 mensen is dat niet.

Door: Ambachtelijke Vlaardinger Op:

Het valt mij op dat veel Facebook pagina's, zoals Vlaardingen Veilig en anderen, worden beheerd door ONS-aanhangers.

De website https://www.onsvlaardingen.com/onsmaskerd/ mag daar niet geplaatst worden. Toen ik dit deed, werd niet alleen het bericht verwijderd, maar ook mijn hele account mocht geen toegang meer hebben tot die pagina.

Censuur ten top. En ik ben benieuwd of DeVlaardinger wel gewoon dit bericht laat staan.

Bij voorbaat dank.

Jan

Door: Jan Op:

https://www.onsvlaardingen.com/onsmaskerd/

Door: Jan Op:

Beste Jan, helemaal eens... bijna al mijn reacties zijn verwijderd..

Door: Ambachtelijke Vlaardinger Op:

Ook ik mag mijn mening niet meer verkondigen richting ONS. Ik hoop oprecht dat de Vlaardingers gaan kiezen voor fatsoenlijke partijen met fatsoenlijke mensen. Zelf doe ik al even niet meer aan politiek, maar mijn maag draait toch een beetje om van mensen die hun bordeelbezoek declareren en er trots op zijn dat ze de klokkeluider juridische hebben aangepakt. Het staat vast dat het bordeelbezoek plaats heeft gevonden en dat dit gedeclareerd is bij de Judobond. Beslis verder zelf of zo iemand wethouder zou moeten worden. Verder ben ik helemaal klaar klaar met alle mensen die vrijuit hun rascistische mening denken te moeten geven. Met verdeeldheid komen we geen enkele stap verder. Is integriteit, verdraagzaamheid en gewoon je best doen voor een betere stad niet meer belangrijk?

Door: Dennis van der Lugt Op:

Om Frans nu nog achterna te zitten over dat bordeelbezoek, dat vind ik een beetje spijkers op laag water zoeken. Er is nog zoveel wat deze meneer nu uitvreet en bepaalt niet fatsoenlijk is. Laten we ons daarop concentreren

Door: Pollie Op:

De beschuldiging dat Vlaardingen Veilig wordt beheert door ONS aanhangers is nergens op gebaseerd. We hebben meerdere beheerders, die allemaal hun eigen politieke voorkeur hebben. Ik ben de oprichter en hoofdbeheerder en distantieer mij van deze aantijging. Gooi maar lekker anoniem met modder lafbekjes en schiet vooral je doel voorbij. Mijn naam staat onder de reactie en zo hoort het ook.

Door: frank maarleveld Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: