De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Politiek wijze lessen & tips

Politiek wijze lessen & tips

Nu de gemeenteraadsverkiezingen en alle bijbehorende hectiek weer achter de rug zijn, weet Waarman één ding zeker: Vlaardingen laat de gekende politieke partijen van linkse signatuur vallen als een baksteen. Op zich geen verrassing, want het gaat de Schelvispekelenclave al jaren niet naar den vleze. Ondanks alle politiek gekrakeel van raadsleden en wethouders die zich verschuilen achter woorden (Lees: excuses) in plaats van daden.

Waarman vraagt zich af of de hoofddoekjesvergelijking van ONS.Vlaardingen raadslid Ron Boers als ietwat vreemde vergelijking als voorstelling tot een neutraal stadhuis ertoe had bijgedragen dat extremer rechtse stemmers Lijst 13 hadden gelaten voor wat die was. Kortom: een bewust taktische zet.

Nog altijd hoopt Waarman dat de dames Jacky Silos en Ivana Somers wethouder worden. Dat ziet er stukken beter uit dan Hans Versluys/Versluijs, en taalkundig verzorgder dan Cees Oosterom. Verder Frans Hoogendijk, die Vlaardingen leert wat een politieke houdgreep is en de geheime kracht van de VVD. Want Bart Bikkers ambieert zijn eigen baan.

Voor alle nieuwe kandidaten plaatsnemen (er blijft natuurlijk ruimte voor anderen) een paar tips en opmerkingen van de beste politicus die Vlaardingen nooit had en het stadhuis op eigen zolder heeft: Waarman.

  1. Een politieke partij is een verzameling harde werkers (man, vrouw, lesbo, homo, transgender, biseksueel en/of hybride). Geleid door een briljante spindoctor die de kunst van de retoriek verstaat als geen ander en alle voorstellen kundig en geestdriftig weet te verwoorden. Daarbij staat hij/zij, etc. open voor aanvullingen van derden.
  2. Raad en college zijn geen meneer. Het is een machine. Een motor die de stad voortbeweegt naar een plek aan de horizon, waar de spreekwoordelijke pot met goud ligt te wachten en te blinken tot die wordt opgegraven.
  3. Die geoliede machine, verpakt en aangesloten onder de motorkap, behoeft, om de tocht aan te vangen, vol te houden en te vervolmaken, regelmatig brandstof. In het dagelijkse leven is dat Shell, Texaco, Mobil, Fina of benzine/diesel/gas/230 Volt van enig ander merk. Binnen de politiek heet die brandstof ONS.Vlaardingen, VVD, SP, VV2000/LV of CDA.
  4. Niet altijd duidelijk is elke stad gebaat bij de opbouw als van een goed geleid bedrijf. Je hebt leiders en er zijn volgers/uitvoerders. Er is duidelijk sprake van structuur.
  5. Vreemd is het dat zij die aansturen (de raad) beduidend minder verdienen dat de uitvoerders (het college). Het salaris zou moeten worden omgedraaid. Dus: ruim € 7.000,- plus € 600,- netto per maand representatievergoeding voor de buitendienst versus € 1.400,- voor zij die sturen en beleid maken.
  6. Gedraag je te allen tijde. Amerikaans moddersmijten geeft in ons keurig Holland absoluut geen pas.
  7. Veel partijen hanteerden het woordje “samen” in de aanloop naar de verkiezingen. Benieuwd wat hiervan de komende vier jaar over blijft.
  8. In het jongste verleden telde de raad relatief veel werklozen. Bij het UWV en Stroomopwaarts zegt men: ‘Wie werkt staat midden in de maatschappij. Doet sociale contacten op. Dat is goed, want daardoor vereenzaam je niet met je kratje bier of doosje sherry.’ Waarom deed/doet dit credo geen opgeld binnen de politiek?
  9. Problemen, standpunten en voorstellen zijn als ruwe diamanten. Daar proberen alle partijen samen een Koh-i-Noor van te maken. Beter samen slijpen dan de botte bijl en woeste mokerslag. Op die manier rest van elke diamant na verloop van tijd slechts waardeloze stof en de herinnering aan hoe het had kunnen zijn.

Succes en zet Vlaardingen op de sokkel waar het thuis hoort. Maar laat de stad vooral niet bruisen, want daarin zijn we slecht. Bovendien zijn daar tabletten voor.

7 commentaar(en) op artikel "Politiek wijze lessen & tips"

Degene die wethouder willen worden hebben geen werk. Ivana zit werkeloos thuis, Frans heeft geen baan, Desiree zit zonder Job etc. Ik hou mijn hart vast de komende vier jaar. Hard kunnen roepen aan de zijlijn wil niet zeggen dat je kunt besturen!

Door: Westwijker Op:

Ik ook Westwijker, afgelopen vier jaar ging gewoon goed. Stevig aan de weg timmeren en toch geld besparen. Maar met ONS en de uitslag van de verkiezingen wordt het een ander verhaal. Tuurlijk wil Ivana graag wethouder worden, was goed te merken afgelopen maandag. Ik zie meer capabele bestuurders in de functie van wethouder zoals Arnout, Koen en Ruud, maar dat zal niet lukken helaas. We wachten af!

Door: Centrum Op:

Nee, ONS.Vlaardingen komt niet in het college. Dat is wel duidelijk. Zuur voor Frans, die wel 2 wethouders zou willen leveren, maar zijn karakter zit in de weg

Door: Pollie Op:

Frans bijt iedere avond in z'n kussen, terugdenkend aan die vervelende avond. Was de beste opmerking uit het live verslag :-).

Door: Centrum Op:

Frans kan maar niet begrijpen hoe het kan dat iedereen tegen hem is. Zijn wethouderschap ziet hij als zand tussen zijn vingers door verdwijnen en hij weet niet hoe hij het tij kan keren. Ik ben benieuwd wat Bert Blase dit weekend te melden heeft. Het kan snel over zijn voor Frans, dat is wel duidelijk

Door: Pollie Op:

LET OP.

Ga eens Google- len op " Judobond Frans H. " en trek je conclusie over de integriteit van Frans H.

Het is weliswaar oud nieuws, maar geeft wel te denken

Door: rene Op:

Rene, heb ik is gedaan, al weer 2 weken geleden en als je verder zoekt wordt duidelijk dat Hoogendijk een schade vergoeding heeft gekregen dat er een blad zelfs heeft moeten rectificeren en de site van de Judobond geeft aan dat hij daar nog steeds actief is en voorzitter is van een district. dat zal voor jou waarschijnlijk niet genoeg zijn maar voor mij duidelijk genoeg. en stop is met die flauwekul van fake accounts en namen waar anderen achter zitten. daar zou de redactie van deze digi krant is naar moeten kijken.

Door: Fred Vandervelde Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: