De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Politiek Vlaardingen blijf bij je leest

Politiek Vlaardingen blijf bij je leest

ONS.Vlaardingen geeft met zijn geplakte raamstickers aan weinig respect te hebben voor de omgeving waarin zij denken politiek te bedrijven, maar met dergelijke acties bereiken zij bij de kiezers juist het tegenovergestelde. De ONS.Vlaardingers gedragen zich nu als een stelletje politieke pubers die om aandacht vragen en het college van burgemeester en wethouders op kinderlijke wijze proberen uit te dagen.

ONS.Vlaardingen zou van het college een flinke klap om de oren moeten krijgen en tijdens een raadsvergadering voor straf in de hoek moeten staan om daarna hun excuses, zowel aan het college als aan de dan nog zittende raadsleden, aan te bieden zodat de gestraften daarna met blozende wangen en met de staart tussen de benen hun plaats in de raadzaal weer in mogen innemen.

Het zou ONS.Vlaardingen sieren om voor Vlaardingen en haar burgers iets te gaan presteren in plaats van ultimatums te stellen. Vlaardingers verwachten van de politiek iets anders dan dit soort geneuzel, al moet gezegd worden dat die verwachtingen, ook die van ONS.Vlaardingen, inmiddels tot het nulpunt zijn gedaald.

Ook ik vind en vele Vlaardingers met mij, dat die plakstickers echt niet kunnen en je een stadhuis, dat er voor alle gezindten staat niet moet bestickeren met wat dan ook. Vlaardingen staat al vol met jullie politieke koppen, posters en wat al niet meer.

Als jullie je politieke werk de afgelopen jaren goed hadden gedaan zou dit soort puberale acties niet nodig zijn geweest en hadden Vlaardingers zeker op ONS.Vlaardingen gestemd, maar of dat met een dergelijke actie ook geldt betwijfel ik dan ook ten zeerste.

Dat Frans Hoogendijk ontstemd was over het feit dat twee ambtenaren stonden de pulken aan de gewraakte ONS-letters om deze vakkundig van het raam te verwijderen, is best te begrijpen, maar ook wel een beetje eigen schuld dikke bult, door niet bij je politieke leest te blijven.

52 commentaar(en) op artikel "Politiek Vlaardingen blijf bij je leest"

Dirk, je haalt me werkelijk de woorden uit de mond, zo roerend ben je het met me eens!

Door: Pollie Op:

Toch een beetje trieste berichtgeving Dirk tempelaar,Ons Vlaardingen heeft het logo op de ramen geplakt en je schreeuwt van de daken dat het niet veroorlooft is.

Maar de afgelopen vier jaar hing de poster van de VVD aan het raam van de fractiekamer ook volledig zichtbaar en daar heb ik nog nooit over gehoord.

Dus hou je hypocriete verslaggeving binnenboord want ik als lezer krijg toch dat enge gevoel dat door de linkse coalitie wordt geciteerd.

Door: Centrumbewoner Op:

Geachte @Centrumbewoner een poster is heel wat anders dan de ramen volplakken. En hier gaat het niet alleen over het plakken, maar om het puberale gedrag van ONS.Vlaardingen t.o. het college. Stemt u gerust op de partij waar u een goed gevoel bij hebt, maar u hebt nu vele jaren ervaring opgedaan met linkse en liberale partijen en die hebben Vlaardingen niet veel goeds gebracht dus kijk eens om u heen en maak een juiste keuze..

Door: Dirk Tempelaar Op:

Helemaal eens met je Dirk.

Het is een partij wat schijt heeft aan regels en geen respect heeft voor andere partijen. ze willen ook niet samenwerken maar koste wat kost de grootste worden. Alles moet daarvoor wijken. Ze claimen alles (inloopavond van de gemeente zelf, tientje van evides, postercampagne PvdA en kermis van leefbaar Vlaardingen) enge partij met nog engere mensen die onder diverse pseudoniemen reacties plaatsen. ook bedreigen ze liever andere politici dan dat ze uitgaan van eigen kracht... met een hoop geld en gratis feestjes proberen ze de vlaardinger te overtuigen en helaas de meerderheid trapt hierin, er zijn helaas weinig kiezers die voor inhoud gaan

Door: Westwijker Op:

Zag op instagram van ONS dat ze snel de losgehaalde stickers weer teruggeplakt hebben en daar kinderlijk trots op zijn.. kansloze partij. DAAR WORD VLAARDINGEN ECHT NIET BETER VAN.

Door: Marijke Verstegen Op:

Ten onrechte wordt steeds weer gesteld en aangenomen dat het om een partij gaat.. Daar is geen sprake van...gaat om een tandem van de nr 1. en 2 van de lijst die bij toerbeurt van zadel wisselen en bovendien als free riders meeliften op een succes van een ander. Kom op zeg, een partij, laat me niet lachten/...na de nr 2 van de lijst gaat het om opvulling en niet om invulling.

Door: Tina Rossem Op:

Alles is beter dan SP, D66, PVDA die van Vlaardingen een spookstad hebben gemaak de laatste 4 jaar.

En mede dankzij deze partijen zit vlaardingen vol met Moelanders en er komen er steeds meer bij.

Door: Evelien S Op:

Ja hoor het linkse gepeupel komt los, een beetje laat maar ja op geiten wollen sokken lever je nou eenmaal snelheid in. Dat Peter Joore de signatuur van zijn digikrantje niet goed bewaakt blijkt ook hier wel uit, journalistieke arremoede door een zelfbenoemd journalist de gelegenheid te geven zijn frustaties te uiten is dan misschien als therapie wel een aardige vriendendienst maar een bijdrage aan nieuwsgaring is het zeker niet. Voor alle duidelijkheid, ik ga ONS. Vlaardingen stemmen en we hierom:

Als je 4 jaar lang actief en zichtbaar bent en niet alleen tijdens verkiezingen zou dat eigenlijk al genoeg reden zijn, maar ook omdat het een anti establishment partij is en dat is wat Vlaardingen precies hard nodig heeft. Ze zijn gebleken duidelijk linkser dan wat er nu zit en okk rechtser

Door: Fred Vandervelde Op:

Waar ONS op wat raampjes aandacht vraagt, vraag jij hier op een kinderlijke manier aandacht met je stukje@waar je je druk om maakt.

Door: Ook een Westwijker Op:

Ook rechtser dan alles wat er nu zit en zich zo noemt. Kortom zij snappen hoe lokale politiek bedreven moet worden. Mijnheer Tempelaar valt overigens met zijn frustatie helemaal door de mand door te melden dat ONS de stad vol hangt met hun "koppen" ik heb nog geen poster met de kop van hun lijsttrekker in de stad gezien en ik hoop dat ze die fout niet zullen maken. Als je dan het gedrag van ONS. Vlaardingen tov het college puberaal noemt hebt je je ook niet verdiept in wat er echt speelt en zou ik het gedrag van het college eerder puberaal willen noemen. Dat is ook wel te verklaren want het wordt geleid door een puber die vervolgens het nodig vindt om met zijn kop door heel Vlaardingen hangt.

Erg doorzichtige actie "mijnheer" Tempelaar.

Door: Fred Vandervelde Op:

@Fred Vandervelde goed lezen is blijkbaar toch een kunst logisch dus dat u dan zaken door elkaar haalt. Stem gewoon op ONS.Vlaardingen, maar huil naderhand dus niet. Succes!

Door: Dirk Tempelaar Op:

Dus ONS.Vlaardingen is 'linkser en ook rechtser dan alles wat er nu zit en zich ook zo noemt'. Dat is weer heldere taal Fred!

Door: Pollie Op:

@Pollie..gelukkig blijft het midden vrij😀

Door: Tina Rossem Op:

Ik ben blij dat Fred er ook achter gekomen is dat ONS.Vlaardingen een extremistische partij is

Door: Pollie Op:

Heet dat voortschrijdend inzicht?

Door: Tina Rossem Op:

Of hij heeft het niet zo bedoeld en had hij een rood waas voor zijn ogen omdat iemand wat onaardigs over ONS.Vlaardingen had geschreven. Want daar is hij wel erg boos over, dat ook Dirk hier op De Vlaardinger zomaar mag schrijven wat hij wil. En Peter Joore doet er niks aan!

Door: Pollie Op:

Ondanks dat ik al een tijdje in Hoek van Holland woon, ben en blijf ik een geboren Vlaardinger die zijn geboortestad langzaam af ziet glijden naar een spookstad. Ik hoop dat Vlaardingen straks weer door ras Vlaardingers met een hart voor Vlaardingen bestuurd gaat worden.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Nou Dirk, in ieder geval hoeven we niet bang te zijn dat Vlaardingen door ONS.Vlaardingen bestuurt gaat worden. Met deze idiote actie heeft ONS.Vlaardingen het voor elkaar gekregen om een nog minder aantrekkelijk coalitiepartner te worden. Maar met de verkiezingen in zicht zal de bodem er nog niet uit zijn, ik ben benieuwd waarmee ONS.Vlaardingen ons de komende weken weer zal verbazen

Door: Pollie Op:

Als psycholoog weet ik dat gezien de reacties ik aardig raak heb geschoten dank aan de schrijvers voor deze bevestiging die ik overigens niet nodig had.

Eerst mijnheer Tempelaar:

goed lezen zou mijn probleem zijn. Nou laten we het nog eens overdoen.

"ONS.Vlaardingen geeft met zijn geplakte raamstickers aan weinig respect te hebben voor de omgeving waarin zij denken politiek te bedrijven, maar met dergelijke acties bereiken zij bij de kiezers juist het tegenovergestelde.

Aldus mijnheer Tempelaar.

Een ietwat pedante linkse houding van ik weet toch zeker wat die kiezer denkt en wat goed voor hem/haar is.

ONS.Vlaardingen zou een flinke klap om de oren moeten krijgen van het college, die Dirk hij weet niet hoe het werkt. Dirk de raad controleert het college en in geval van verkeerd handelen krijgt het college de figuurlijke klap om de oren. Ik ben niet zo goed geinformeerd over hoe zij oppositie hebben gevoerd maar ik heb een flyer in mijn hand gekregen en wat controle op de site van de gemeente Vlaardingen gedaan en dan kan ik mij wel voorstellen dat zij de pain in the ass van dit college waren.

Nog zo een van Dirk:

"Ook ik vind en vele Vlaardingers met mij,"

Hoe weet jij dat Dirk??? waar vandaan komt zulke informatie, vanuit mijn achtegrond weet ik het wel "wishfull thinking"

"Vlaardingen staat al vol met jullie politieke koppen," waar hangt dat Dirk dan ga ik effe kijken maar in mijn eerdere commentaar heb ik het al gezegd: er zijn geen posters van "koppen" van ONS leden te vinden. Dus ego exploitanten zijn het het niet, maar ik begrijp nu dat dat jou probleem een beetje is. Tot slot Dirk:

"Als jullie je politieke werk de afgelopen jaren goed hadden gedaan........"Ik denk zelf vanuit mijn achtergrond dat dat wel goed is gebeurt, op social media en zelfs in een digitaal krantje hebben ze het alleen maar over ONS.Vlaardingen dus ik denk dat dat wel goed zit. Kortom voor Wikipedia: Uitleg van het begrip Digipraat: GELUL IN DE RUIMTE!

Door: Fred Vandervelde Op:

Even nagekeken, Fred Vandervelde staat niet in het BIG-register geregistreerd als psycholoog. Hou toch alsjeblieft op met die aandachttrekkerij Fred!

Door: Pollie Op:

Fred vandervelde.

Geweldig betoog ben het volledig met je eens.

Alleen een ding zit mij dwars als ik het commentaar lees van Dirk en Pollie En Tina zijn ze met zijn drieen niet rijp voor een psychiater.

Door: centrumbewoner Op:

Pollie, er zijn nu eenmaal mensen die zich van alles aanmeten, maar in werkelijkheid alleen maar indruk willen maken.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Wat ik wel weer leuk vind is dat de grote fan van ONS.Vlaardingen gewoon een jokkebrok blijkt te zijn die grote woorden gebruikt maar eigenlijk niets te zeggen heeft. Past wel goed bij het gelieg en gedraai van zijn favoriete club

Door: Pollie Op:

Ik heb Fred al vaker onzin in De Vlaardinger horen kraaien, vooral als het om ONS gaat, maar niemand luistert naar een pseudo psychiater.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Fred maakt het zichzelf een beetje moeilijk hier. Hij geeft aan dat hij de raadsvergaderingen niet volgt en dat hij alles wat hij weet over ONS.Vlaardingen uit een flyer heeft gehaald. En hij heeft wel eens op de gemeentesite gekeken en daarop gezien dat ONS.Vlaardingen ass kickt en daar is hij wel content mee. Dat schrijft hij echt :)

Dan beweert hij dat ze linkser dan links en rechtser dan rechts zijn en dat vindt hij ook wel een reden om op ze te gaan stemmen.

Hij kan niet geloven dat vele Vlaardingers het wel gehad hebben met ONS.Vlaardingen, want dat is 'wishful(l) thinking' in zijn ogen. Het kan niet zijn dat je niet achter ONS.Vlaardingen staat in zijn gedachtengang.

En dan denkt hij dat Dirk met 'politieke koppen' de hoofden van de ONS.Vlaardingers bedoelt. Begrijpend lezen zit hem niet zo mee vandaag.

Fred, kom met argumenten en niet met een paar kreten in hoofdletters. Geef gewoon duidelijk aan wat je zo goed vindt aan ze, dan hebben we een gespreksonderwerp. En ik heb ook hun verkiezingsprogramma gelezen en daar staan best wel dingen in waar ik met je over wil discussiëren hier. Oké?

Door: Pollie Op:

Joost Vandenpunt en Fred VanderVelde..... Effe serieus denken jullie dat dit niet bekend is ? Dat het niet duidelijk is wie er achter de aliassen zit ? Je declasseert de Vlaardinger hiermee, mensen dit is een poppenkast ! Heel Vlaardingen weet het inmiddels.... Frans, Ron en andere ONSjes , doe ff normaal !

Door: Karel vandeKomma Op:

Nee Karel, nee, ik denk niet met je mee. Of Fred echt Fred heet weet ik niet, maar het is niet Ron of Frans, dat weet ik wel bijna zeker, denk ik

Door: Pollie Op:

Dus Fred Vandervelde is een troll, hoe bedoel je:

POLLIE???????

KAREL VANDEKOMMA???

Dit voelt wel lekker moet ik zeggen heerlijk als er geen argumenten meer zijn.

Door: Fred Vandervelde Op:

"Politiek Vlaardingen blijf bij je leest" heeft heel wat losgemaakt en blootgelegd in de haringenclave. Vlaardingen blijft in dat opzicht een dorp met een stadse allure.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Ja. In ieder geval is het niveau van de ONS.Vlaardingen-stemmer tot op de zenuw blootgelegd: kort lontje, geen diepgang, loos geschreeuw in hoofdletters in plaats van argumenten.

Ik hou mijn hart vast vast voor de Lijst Gerritsen-stemmer. Die zit nog een treetje lager

Door: Pollie Op:

In Vlaardingen heb je lieden die denken een graantje mee te kunnen pikken uit de gemeente kas met gemeenschapsgeld, dus begin je een politieke snipper de snip partij waar geen hond op stemt, maar hoogstens tegenaan zeikt.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Het begint toch pas wat op te leveren als je de kiesdrempel gehaald hebt?

Door: Pollie Op:

Volgens mij zijn Vlaardingers moe van de vele Moe-landers, dus zou het zomaar kunnen dat Gerritsen een paar zetels gaat bezetten ten koste van andere partijen die het -in de ogen van de burgers- minder goed hebben gedaan. Blij zal niemand hier van worden, Fredje misschien wel.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Haha! Lijst Gerritsen is een 1-mans partij. Dus die kan hooguit 1 zetel bezetten.

Daarnaast heb ik Daniel Gerritsen nog nooit over Moe-landers gehoord, die is veel te druk bezig met het de-Islaminisatiseren van Vlaardingen. En zijn Facebook-pagina is weer eens gelocked tot ongeveer de verkiezingsdatum dus hij heeft weer een kanaal minder om zijn onzin te verkondigen. Nee, die gaat niet eens 1 zetel halen, maar wie op hem stemt zal niet op ONS.Vlaardingen stemmen, dus daarom heeft hij toch nog een belangrijke functie binnen Vlaardingen. En als hij toch nog een zetel weet te halen dan zal die in de praktijk leeg blijven, let maar op!

Door: Pollie Op:

Tsja, lijst 13 zegt al genoeg. Daar heb je een puist werk aan, aan het de-Islaminisatiseren van Vlaardingen. Wat bezielt zo'n jongen?

Door: Dirk Tempelaar Op:

Ach, hij wilde zo graag een officiële Vlaardingse PVV gaan leiden, maar zelfs Geert Wilders vond hem daar te licht voor. Daarom is hij toen maar zijn eigen partij - Vlaardingen Nederlands en Vrij - begonnen. Maar om een eigen politieke partij mee te laten doen met de verkiezingen moet je nogal wat stappen doorlopen, zoals het registreren bij de KvK, het notarieel bekrachtigen van een lijst met kandidaten en zo, en dat is er natuurlijk nooit van gekomen. Dan zit er niets anders op dan een partij op eigen titel te laten inschrijven, dan heb je aan een aantal handtekeningen van wat Vlaardingers genoeg. En zo is het dus gegaan.

Het is een echte nitwit op het gebied van de politiek, zijn partijprogramma is 1 op 1 gekopieerd van de PVV, met 'Nederland' vervangen door 'Vlaardingen' zo hier en daar. Een echte one issue partij dus, en dat hebben we nog niet hier in Vlaardingen!

Oh ja, hij wil Frans Hoogendijk doodmaken, zegt Frans Hoogendijk. En Frans Hoogendijk wil Daniel Gerritsen dood, zegt Daniel Gerritsen. Dus dat zou eventueel wel leuk kunnen worden in de raad.

Dus, om terug te komen op je vraag, wat bezielt zo'n jongen? Haat en intolerantie, verder niets

Door: Pollie Op:

Lekkere jongens die twee.. heeft Vlaardingen nog politieke kopstukken in de gelederen... Van Ardenne kan ik het Westland ook geen potten breken.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Helaas, geen echte kopstukken, alleen maar (voor een deel goedwillende) amateurs. Vroeger had je nog echte politici hier, zoals Pol de Beer, Remi Poppe, Agnes van Ardenne. Nu staat er een jonge onervaren garde klaar om de fracties te gaan leiden en ik hou mijn hart vast. Er zijn uitzonderingen natuurlijk, maar het worden 4 tenenkrommende jaren

Door: Pollie Op:

Het is al heel lang bekend dat Fred vandervelde -> Frans Hoogendijk is. En natuurlijk zal hij dit ontkennen. Hoe dan ook. Het feit dat iemand van ONS een alias gebruikt om zijn partij te verdedigen vindt ik al treurig genoeg.. Veel wijsheid toegewenst Vlaardingersbij het stemmen.

Door: Marcel S. Op:

@Pollie: jij hebt nog minder vertrouwen in de huidige lichting raadsleden dan ik 😉 Wat is jouw top5 raadsleden waar je nog een beetje enthousiast over bent??

Door: Willem de Water Op:

Ik denk dat Ivana Somers-Gardenier, Lianne van Kalken, Koen Kegel, Klaas Terpstra en Frank Hoogervorst erg serieus bezig zijn. Die namen schieten mij in ieder geval meteen binnen als ik aan integere politici denk. Niet dat ik het altijd met ze eens ben

Door: Pollie Op:

@Marcel, als je gelijk hebt dan is het wel treurig. Maar ik denk dat het niet zo is

Door: Pollie Op:

Persoonlijk heb ik mijn twijfels over Lianne, verder deel ik absoluut jouw mening!!

Door: Willem de Water Op:

Ik sprak Lianne een paar weken geleden en ze heeft mijn twijfels toen helemaal weggenomen. Ik was er verbaasd over dat GroenLinks in het Mariskwartier-interpellatiedebat verzeild was geraakt, ik had daar wat vragen over en die zijn goed beantwoord

Door: Pollie Op:

Waar komt plotsklaps ene Bart Bikkers vandaan.... ja Delft dat heb ik gelezen en hij heeft nog een top wethouder achter de hand... Nol misschien?

Door: Dirk Tempelaar Op:

Bart heeft een coup gepleegd waarbij Vera en Nol het veld hebben moeten ruimen. Nol is al onder de pannen, die krijgt waarschijnlijk een zetel voor de AOV

Door: Pollie Op:

Even de kandidaten ingelezen, maar dan ben ik toch benieuwd welke wethouder hij in de kast heeft hangen... dus ook gen man die open kaart speelt, maar wel meteen hoog van de VVD-toren blaast... Ooit in de Weekend Krant een column gehad: Tempelaar blaast van de toren, hahaha!

Door: Dirk Tempelaar Op:

Bart zal vast en zeker een import-wethouder op het oog hebben. Hij lijkt me echt iemand die het besturen vanuit een boekje geleerd heeft. Totaal geen binding met waar hij mee bezig is. Ik haat technocraten

Door: Pollie Op:

.... en wellicht weinig binding met Vlaardingen? Hebbie ook niks aan.

Door: Dirk Tempelaar Op:

Ik heb zo'n hekel aan mensen van buiten die even komen vertellen dat ze het beter weten en ervoor geboren zijn de boel te gaan leiden. 'We zijn en blijven een echte bestuurderspartij'. Waar haalt hij de gotspe vandaan? Je zult je verdorie toch eerst maar eens een keertje moeten bewijzen. Klein beginnen en dan kom je als het goed is vanzelf wel naar boven drijven. Maar nee hoor, meneer is van de VVD en dat is een 'bestuurspartij'. Nou, we hebben gezien wat VVDers aangericht hebben de afgelopen decennia. Geen enkele partij heeft zoveel uitschot in het bestuur gezet. Burgemeesters die machtswellustelingen bleken te zijn, wethouders die corrupt blijken te zijn, de VVD voert die lijst al tijden aan en ze hebben nu ook zelf wel een beetje door dat ze toch wel een beetje een integriteitsprobleem hebben.

Bestuurspartij? Niet in Vlaardingen, mag ik hopen

Door: Pollie Op:

Straks komt ie met Rutte aankakken, hahaha!

Door: Dirk Tempelaar Op:

Ik denk niet dat hij veel stemmers op de been krijgt. Hoop ik

Door: Pollie Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: