De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Schrijfcursus met gastles Vlaardingse auteur Harm Dessens-Hakkoer

Overtuigen met verhalen

Overtuigen met verhalen

Schrijfliefhebbers op weghelpen naar verrassende resultaten, leren van en met elkaar en elke keer weer de verwondering en bewondering bij het delen van elkaars verhalen. Dinsdag 16 januari a.s. start schrijfdocente Marleen Bos weer met een nieuwe schrijfcursus. Ook deze keer op zes wisselende leslocaties. Voor wie nog twijfelt, kom zaterdag 13 januari a.s. naar de Open Dag in KADE40 en luister naar een aantal fragmenten van oud-cursisten.

Zes avonden schrijven met een kleine groep cursisten op zes verschillende locaties. De Vlaardingse fotograaf en schrijver Harm Dessens-Hakkoer verzorgt een gastles. Momenteel werkt hij aan zijn tweede autobiografische roman. Op zijn eigen inspirerende wijze vertelt hij hoe hij te werk gaat, over zijn valkuilen en oplossingen.

“Een prachtig schrijfavontuur”
Briljante openingszinnen, dialogen en scènes. En hoe beschrijf je personages zodat je zo ook echt gelooft? Oud-cursist Anne Kuipers: “Alle ingrediënten voor een goed verhaal komen tijdens de cursus aan bod, de opdrachten maken dat je echt aan de slag gaat. Naast beter leren schrijven vond ik het delen van schrijf- en leeservaringen heel waardevol, het maakte de cursus tot een prachtig schrijfavontuur.”

Van huiskamer tot wijnkelder
“Het schrijven op zes verschillende locaties was afgelopen cursus opnieuw een succes,” vertelt Marleen Bos. De cursisten kwamen op plekken die ze nog niet kenden en ook voor mij is de wisselende omgeving een inspiratiebron voor steeds weer nieuwe schrijfopdrachten. Ik blijf verbonden aan KADE40, maar mijn lessen geef ik elders. Kunnen en durven schrijven heeft met veel factoren te maken. Een informele en verrassende omgeving draagt daar aan bij. Traditiegetrouw sluiten we de cursus af in de wijnkelder van het Delta Hotel. Mét een glas wijn.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie over de inhoud van de schrijfcursus is te vinden op www.kade40.nl/cursus/schrijven. Inschrijven kan via dezelfde website of rechtstreeks door een e-mail te sturen naar schrijfwerk@hetnet.nl.

2 commentaar(en) op artikel "Overtuigen met verhalen"

Beste mensen, ik wil heel graag deelnemen aan de schrijfcursus. Echter, ik lijd aan een panische angst 's avonds op straat. Wil u mij mailen als er ook een dagcursus georganiseerd wordt? Alvast bedankt.

Door: Mevr. M. Meyer Op:

Beste mevrouw Meyer, als u mij een e-mail stuurt, neem ik even contact met u op.

Door: Marleen Bos Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: