De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

(column in minder dan 100 woorden - nummer 3/2018)

Oude wijn

Oude wijn

Bijna twee weken geen column. Ik was even politiek bezig; benoemd tot steunraadslid namens Stadsbelangen. Van dichtbij kan ik nu de nieuwe politiek van ONS.Vlaardingen en vier andere partijen bezien.

Hoewel “nieuw”. Ouderwets wordt er gewoon met een krappe meerderheid van 19 zetels, maar wel met zeer gretige wethouderskandidaten een coalitie gevormd. Sorry, ze heten formerende partijen. De niet deelnemende partijen, noem ze vooral geen oppositie, gaan binnenkort apart met elkaar om tafel zitten.

En Tim Thiel ik geloof je als je vertelt dat jullie het anders willen. Maar ik noem het gewoon “oude wijn in nieuwe zakken”.

2 commentaar(en) op artikel "Oude wijn"

Herman, tof dat je toch besloten hebt om steunraadslid te worden. Of het regelmatig schrijven van een colum daar nog bij past mag jezelf over oordelen. Dat je nog niet volledig aangesloten ben neem ik je niet kwalijk. Maar dat de formerende partijen uit 19 zetels bestaat heb je wel goed opgemerkt. Dat die 5 formerende partijen niet met elkaar onderhandelen over een coalitie programma is echt in de historie van Vlaardingen niet terug te vinden. Dat gebeurt namelijk in de raad is ook niet terug te vinden in het verleden. En wat niet is terug te vinden in de historie noemen wij nieuw. Dat geld trouwens voor SP, VVD, GROEN LINKS en CDA ook ik snap het Herman het is effe wennen. Dat is het schrijven van een colum ook, en kritisch zijn omdat je een colum schrift is trouwen heel ouderwets. Ik weet dat jij beter kan.

Door: Frans Hoogendijk Op:

Ik tel 6 fouten in het antwoord van Frans. Wat een dramatisch niveau.

Door: Puntje op de i Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: