De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

De Vlaardinger naar 2e jaar

Nog net geen 7 maanden

Nog net geen 7 maanden

Ook de gedachte aan een oliebollen met suiker smikkelend Algemeen Dagblad deed ons veel deugd. De lekkerste oliebollen eet je wat ons betreft toch gewoon thuis. Of bij de vader van SP’er Arnout Hoekstra, maar die zit – vanwege het enthousiasme van zijn politieke zoon – nu alweer een paar dagen ondergedoken in het Oliebollen Achterhuis. Daar schrijft hij een Dag- annex Kookboek voor rond de Jaarwisseling.

Grappig is het te weten dat hoewel internet niet zozeer van de toekomst is, dan toch wel gewoon van vandaag, het verleden er door kan worden bereikt. De vanwege alle parkeerproblematiek scherp agerende zakenvrouw Wiesa de Vries (‘Welkom in Vlaardingen’, rubriek ‘Binnenstad’: 07-10-2010) werd plots door familie uit het noordelijkste puntje van Friesland na ruim 20 jaar herontdekt. Kwestie van surfen zonder water.

De Vlaardinger heeft geen geld, heeft geen adverteerders en heeft nog geen subsidie aangevraagd. Wij werken dagelijks binnen de stadgrenzen en proberen zoveel mogelijk moderne geschiedschrijving te traceren en vast te leggen. Dat gaat met een klein clubje getrouwen steeds soepeler. Er komt gelukkig een beetje kleur in De Vlaardinger. Meerdere ‘pennen’ geven meerdere invalshoeken en zo krijgt de gestaag groeiende lezersschare ieder de journalist die hij/zij verdient. Maar een paar financiële stimuli zijn zo aanstonds onmisbaar!

De Vlaardinger luistert naar iedere Vlaardinger. Dat vinden wij onze sociale plicht. Iedereen die iets inlevert (liefst met foto) krijgt in principe een plekje in onze krant. Slechts een ongenuanceerde mening, waarin flarden of meer doorklinkt van wat riekt naar seksisme, rassenhaat, etc. gaat rechtstreeks de ‘prullenbak’ in. Verder is alles en iedereen welkom!

Burgemeester Tjerk Bruinsma bromt weleens wat en zegt dat er te weinig kritische journalisten zijn binnen Vlaardingen. ‘En u,’ en hij priemt dan denkbeeldig naar alle drie journalistieke Peters, die ons stadje rijk is, ‘komt u wat vaker op het stadhuis en signaleer alles wat uw aandacht vangt! Ik wil er tevens op wijzen, dat er een andere politieke wind waait dan voorheen! Dus als u ooit nog eens een zouteloos laf en kritiekloos journalistiek stuk aflevert, dan zal ik u hoogstpersoonlijk vastnagelen opdat u nooit meer schrijven zult!’

En de beste man heeft gelijk. Er is in Vlaardingen genoeg te doen; genoeg om over te schrijven. Dus dat gaan we dan maar met zijn allen doen.

En voor 2011 geldt dat De Vlaardinger, de modern ingestelde digikrant, blijft strijden voor nog meer lezers vanuit de Vlaardingse samenleving. Fanatiek, vasthoudend en met scherpe maatschappijkritiek, verpakt in een cynisch humorvol sausje valt De Vlaardinger het stadhuis, de politiek, de maatschappij, sport, kerk en andere vormen van kinderzorg aan. De Vlaardinger profileert zich als de eenzame strijder op zoek naar nieuws. 2011 is 1 meer dan 2010. Voor ons ook een dwingende reden om te groeien; stapje voor stapje. Totdat niemand meer om ons heen kan!

De lege portemonnaie houdt mijn strakke zwarte spijkerbroek mooi in model, maar is een teken van armoede. Ik heb zojuist een vijftigje geleend van een goede vriend. Het is tijd voor expansie. Van dat karige bedrag ga ik een paar biertjes kopen. En nog even vrolijk zijn. En dan: tot volgend jaar allemaal. En kijk uit met alles wat je aan kunt steken!!!

Foto's (van boven naar beneden):
1. Het is best uitrusten na een vermoeiende tocht op de Harley-Davidson; op zoek naar weer een column voor de Waalkrant.

2. Interview met multi-tasker, maar vooral wijnmaker (La Tulipe) en schrijver, Ilja Gort.

3. Op visite bij (Ik) Jan Cremer. Nog even en dan is het De Vlaardinger die signeert!

2011:

In ieder geval een verhaaltje met én over Vlaams veelschrijver Herman Brusselmans, strafpleiters uit Leeuwarden de gebroeders Anker en ... Erik van Muiswinkel.

Alles bij elkaar reden te over om De Vlaardinger ook vanaf morgen, het volgend jaar dus, regelmatig door te spitten.

En wie wil adverteren moet nog even geduld betrachten ... We zijn met mooie aanbiedingen bezig!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: