De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Komkommertijd en andere pittigheden

Komkommertijd en andere pittigheden

‘Raadslid Rozenknopje, wat zullen we gaan doen deze donderdagse raadsvergaderingsavond?’
‘Ik ga de politieke discussie verstoren en een Motie van wantrouwen of treurnis indienen, raadslid Hooghakje.’
‘Maar we zouden toch de wereld en dus de stad verbeteren, raadslid Rozenknopje?’
‘Dit is mijn wereld, raadslid Hooghakje, politieke discussies verstoren en Moties van wantrouwen of treurnis indienen.’
‘Daarmee krijg je nooit je historische twaalf zetels terug, raadslid Rozenknopje. En het staat haaks op wat we allemaal net hebben beloofd. Wat moeten de kiezers wel niet van ons denken.’

Waarman schoof zijn toetsenbord terzijde. Als iedere zomer kon hij de lokale hoogtepunten en schandalen op de vingers van een hand tellen. Bij gebrek aan beter deed hij dit de afgelopen weken enige keren per dag. Het waren er vijf. De vingers, althans. De nieuwtjes waren minder talrijk.

Verder keek hij voetbal. In Rusland was een toernooi bezig dat voetbaltechnisch snel in de vergetelheid zal raken. Misschien, als België erin slaagt met de wereldtitel het voormalig Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830) en dus het Oranjeblazoen enigszins op te poetsen, dat er nog iets van een sportieve herinneringswaarde zal resten. Maar ook nu zal het de Belgische Revolutie zijn die den Ollanders op de plaats zet.

Onthutsend zijn de bij iedere wedstrijd weer door van spanning gloeiende spelers meegezeulde kindertjes, die, getooid in sportief ogend maar commercieel aandoend rood en geel, op de linkerborst een logo dragen, dat anders doet vermoeden dan Sport en Gezondheid. Van Mens sana in corpore sano is met dit duidelijk zichtbare McDonalds-logo geen enkele sprake. Er waggelt ook steevast een te dik jongetje of meisje mee het veld op. Het ultieme bewijs dat Fastfood ongezond is? Quod erat demonstrandum!

Verder was het stil in de stad. Op een gierend uit de hand gelopen raadsvergadering na viel er niets te beleven. Frans Hoogendijk c.s. moeten op hun tellen passen. Revolte en het gevaar ligt op de loer. Ron Boers zou beter een cursus politiek debatteren volgen, waarin oorzaak en gevolg van een stelling duidelijk worden beschreven.

Grap is natuurlijk dat als dit college wordt opgeblazen de koek voor ONS.Vlaardingen snel op zal zijn. Dan gaat de SP de kar trekken het college ten tweeden male binnen enige maanden op te tuigen. En geloof Waarman gerust, dan keert ONS niet makkelijk terug. In dat geval zwaaien de feministes Rozenknopje en Hooghakje liefst de stadse scepter. Ondanks hun numerieke beperkheid.

De spelletjes zijn gaande. Dat SP en PvdA het samen al jaren goed kunnen vinden is geen geheim of het moet openbaar zijn. De aanvankelijke SP versus ONS-allergie lijkt verdwenen voor de bühne. Waarman denkt dat het net als met ebola, niet snel valt uit te roeien. Ondanks alle politieke liefdesverklaringen.

Misschien dat Romelu Lukaku en Eden Hazard namens de Zuiderburen de sportieve Hollandse malaise virtueel nog enigszins kunnen keren. Maar realiseer je dat Hazard op zich al een risico is. Daar weet iedere gepokte en gemazelde politicus je alles van te vertellen.

(Vlaardingen, dinsdag 10 juli 2018, 21:53 uur)

Waarman moet afscheid nemen van het Belgische voetbaldeel van bovenstaande column. Juist is er afgefloten en Frankrijk mag door naar de finale. Hazard was minder gevaarlijk dan geopperd. Lukaku onzichtbaar. Is er dan toch redding voor dit college?

Nagekomen bericht:
Waarman vernam van twee hem onbekende mensen dat er scepsis heerst achter deze mislukte coup. De vrouw, een struis volks type, zei tamelijk luid tegen op een boekhouder gelijkende de man (compleet met suffige bril): 'Ik denk dat die Hoekstra achter die ophitsing zit. Hij kan het niet zetten dat 'ie gepasseerd is door Frans Hoogendijk. Toch wel een compliment voor de vrouw als medemens (ze was kennelijk gek op Freek de Jonge) dat juist onze soort wordt ingezet als verkenner.'

2 commentaar(en) op artikel "Komkommertijd en andere pittigheden"

Over voetbal kan ik niet me je meepraten maar wat betreft je visie op wat er zich in de raadszaal afspeelde geef ik je helemaal gelijk

Door: Pollie Op:

De spelletjes zijn gaande …. tijd van afloop door auteur en fotograaf van dit artikel al enigszins voorspelbaar ?

Door: Ans Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: