De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman’s ogenblik

Het zijn ezels die de kunst dragen

Het zijn ezels die de kunst dragen

Politiek bedrijven is een kunst. Ware kunst, en zeker die van oil on canvas ontstaat doorgaans op ezels. Kortom: politiek wordt gedragen door … En elke vier jaar met nieuwe gezichten. Jammer dat de dames en heren niet verschijnen als er iets met kunst is om daar dan de kunst af te kijken van echte kunst.

Waarman had genoten. Met zijn Waarvrouw was hij op de opening van Galerie De Duig. Die had artiesten weten te strikken hun kunst in de Schelvispekelenclave te openbaren voor het dorpse volk.

Het werd een drukke happening. Gelardeerd met een overmatig fel zonnetje werd dit cultureel copieus maal door zo’n 200 gasten gevreten alsof het Ambrozijn was, dat Rob Bolland, Herman Brood, Frederique Spigt, Chriz van Jaarsveld, Nicko Christiansen en Martin Lodewijk Vlaardingen voorzette. Los nog van de spreekstalmensen Diana Ozon en Koos van Dijk, die het feest verbaal een knallende opening gaven.

Gelukkig weinig usual suspects en aldus ging de wijn langer mee dan normaal. Dat Vlaardingen24 aanwezig was deed de criticaster veel. Dat andere pers de schilderijententoonstelling negeerde mag zelfs geen voetnoot heten. Mooie recensies belanden liever niet in de kattenbak.

Het werd een feest waarbij, aanvankelijk schoorvoetend, het publiek meezong met de nummers van Rob Bolland en het applaus klaterde als goud. René Bom, Nachtburgemeester van Den Haag, was er en genoot, maar onze eigen Leo IJdo ontbrak. Het zal hem te vroeg zijn geweest of moest hij elders draaien.

Het succes van Galerie De Duig en Robert Daalmeijer streelde Waarman als een door een courtisane lieflijk op edele delen gehanteerde ganzenveer in een luxe hoerenclub. ‘Dit vraagt om herhaling,’ zei iemand. ‘Zeker,’ riep een ander. Waarman weet nog een lange lijst van artiesten die graag meedoen … in 2019.

Bas van Toor was er. Gezeten babbelde hij volop met de artiesten als het niet andersom was geweest. Ze gingen graag met hem op de foto. Voor iedereen een jeugdheld en nu ook een tastbare herinnering binnen de bezetters van de Top40.

Politiek en cultureel Vlaardingen ontbraken dus alsof succes en te veel zon pijn doen. Het kan ook een vorm van kwastnijd zijn. Hoewel terras en strand ook trokken als een zuigeling aan een maternale tiet.

2 commentaar(en) op artikel "Het zijn ezels die de kunst dragen"

Mooi 'gesproken' heer Waarman !

Door: Leo Kattestaart Op:

Peter,

allereerst dankjewel voor het initiatief voor deze expo. ik heb ondanks lichamelijke ongemakken genoten van het schouwspel. gastvrijheid van de duig was ook fantastisch. persoonlijk ben ik van mening dat het gebrek aan gratis wijntjes wegtikkende politici eerder een blessing was dan een gebrek. gezien de sponsor en schrijver bovenstaande was eerlijk gezegd mijn vermoeden dat het een feestje van ONS zou worden ipv een feestje van de kunst en van jou en lieve vrouw en van ons ;).

Door: bo Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: