De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Gemeenteraad of drekbak?

Gemeenteraad of drekbak?

De Vlaardingse gemeenteraad is momenteel een smerig vlek. Hoe harder je erover wrijft om hem weg te poetsen, des te groter die plek wordt. Dat komt misschien omdat het juist de heren van ONS.Vlaardingen en de SP zijn, die de bezem en de spons eraan wagen, en niet de dames Rozenknopje en Hooghakje, de kunst van het reinigen van oudsher toch eigen.

Waarman weet met die laatste stereotype opmerking de vrouwenbeweging, veelal slapend en sluimerend, tegen zich in het harnas te jagen. Maar gelooft u hem als hij schrijft: ‘Ik kan niet anders.’

Op zoek naar pakkende koppen lanceerde fractievoorzitter Lianne van Kalken (GL) afgelopen donderdag in deze onverkwikkelijke afhechting van weer een politiek schooljaar de term: Jiskefet. Journalist Frank Maarleveld merkte terecht op dat het legendarische tv-programma van Kees Prins, Michiel Romeyn en Herman Koch er was om te lachen.

Dat Jiskefet Fries is voor “vuilnisemmer” of “asvat” mag exemplarisch heten. Of Lianne van Kalken zich dit realiseerde, dat de Vlaardingse raad grote overeenkomsten vertoont met een Noord-Nederlandse drekbak, is aan geen twijfel onderhevig. De fractievoorzitter met de groene vingers is naast politica immers ook Wetenschappelijk Docent op de Erasmus Universiteit. En die zijn in de regel niet dom. Daar kan geen blond kapsel ook maar iets aan veranderen.

Mocht het met de universitaire, noch met de politieke carrière van Lianne van Kalken onverwacht toch niets worden, dan ligt een zonovergoten en idyllisch pad als fotomodel of aansprekende tv-persoonlijkheid voor haar geplaveid. Of ze neemt de plek in van Loes Haverkort danwel Anniek Pheifer, die een gastrol vertolkten in “Heb je nog geneukt” uit 2010 met de mannen van Jiskefet.

Misschien dat Vlaardingen binnenkort de primeur krijgt van de allereerste vaderlandse gemeente, die tijdens het zomerreces het college laat ontploffen. Hoe zo komkommertijd? Het is alleen doodzonde dat Femke Halsema juist is benoemd als burgermoeder van Amsterdam. Die was hier prima op haar plaats geweest.

2 commentaar(en) op artikel "Gemeenteraad of drekbak?"

Die vuile smeerlappen in de raad zitten er alleen om hun zakken te vullen. Ze weten niets van wat er in Vlaardingen speelt. Je kan bellen je kan mailen maar bij de gemeente wil niemand je horen. SCHOFTEN VAN DE BOVENSTE PLANK ZIJN HET.

Door: Bruinsma Op:

"Je kan bellen je kan mailen maar bij de gemeente wil niemand je horen." Wij hebben geheel andere ervaringen. Afspraken worden snel en efficiënt gemaakt; gesprekken zijn helder en opbouwend; met daadkracht.

Door: Han Raeijmaekers Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: