De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Column Frank Maarleveld

Geld uit eigen portefeuille

Geld uit eigen portefeuille

Vorige week werden de jaarstukken gepresenteerd. Er was een half uur ingeruimd om de stukken door te nemen, daarna gelegenheid om vragen te stellen.

Nu wil ik geenszins op voorhand de intelligentie van de lezer dezes ter discussie stellen, maar ik denk dat u het in aanzienlijke meerderheid met mij eens zal zijn dat zelfs een volleerd accountant meer dan een half uur nodig zal hebben om een boekwerk van 173 pagina's te analyseren en daar dan de nodige (kritische) vragen uit te destilleren.

Na het half uur heen en weer bladeren en een opkomende migraine, veroorzaakt door de talloze op de oogbollen dansende cijfertjes, negerend kwam demissionair wethouder Arnout Hoekstra met een toelichting op de jaarstukken.

Als een Bijbelvaste dominee, leidde hij ons bij de hand door zijn Financiële Evangelie. De stad was financieel toch maar mooi op koers. Erg fijn voor de burgers. Die teneur overheerste in zijn preek voor de lokale journalisten.

Ik zal u verder niet lastigvallen met financiële details en u vermoeien met bepaalde kostenposten, want alles is inmiddels te lezen c.q. te downloaden via de Gemeentelijke website.

Ik zou zeggen leef u uit! Uiteraard is het fraai dat er 7,3 miljoen in de plus kan worden geschreven en het eigen vermogen is toegenomen. Hetgeen overigens allemaal op ludieke sesamstraat-achtige wijze is weergegeven in 2 bijgeleverde infographics. Hiermee de Jip en Janneke benadering van de burger naar een ''next level'' trekkend. Het blijft duidelijk dat de besparingen in de publieke ruimte heeft geleid tot een kale, vieze en somtijds unheimische stad.
Werk aan de winkel voor het nog te vormen nieuwe college, waar Hoekstra grote kans […] maakt terug te keren als wethouder Financiën. Weten we een ding zeker, hij past dan weer als een moderne Scrooge op ons collectieve spaarvarken!

Laten we echter hopen dat het spaarvarken op korte termijn wordt stukgeslagen, zodat de Vlaardingse bevolking ook iets gaat merken van wat onze financiële wonderdokter heeft bewerkstelligd en de plaatselijke economie een flinke boost krijgt.

Ok, we zijn (nog) niet afgezakt tot de spreekwoordelijke spookstad, maar bruisen doet Vlaardingen zeker nog niet!

1 commentaar(en) op artikel "Geld uit eigen portefeuille"

vind het een eng mannetje brrrr

Door: wil Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: