De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Serie waargebeurde verhalen 6

Een dorstige en spirituele winteravond

Een dorstige en spirituele winteravond

Wij hadden die avond enige kennissen op visite en mijn zussen waren er ook. Bier en wijn was er in overvloed en stroomde dan ook rijkelijk vanuit glazen in onze magen. Ons bloed werd dunner en dunner en onze koppen rooier en rooier! “Nee beste lezers, niet dubbelzinnig nu.”

Er werd flink wat gekakeld door de dames en aan het wijnglas genipt. De heren goten zich letterlijk vol met heerlijk helder en godsliederlijk gerstenat, zodat er een laveloze en lallende mensenmassa ontstond. Vraag mij niet hoe het kwam, maar ineens viel het woord 'handlezen' en 'levenslijn' in de kamer.

Vreemdsoortige termen volgden, zoals glaasje glaasje, vuilspuiterij, sterren kijken, wichelarij met en zonder lopers, waarzeggerij, kaartleggen, glazenbol kijkerij, astrologie, in de toekomst kijken, telepathie, schijterij, goochelen en niet te vergeten het door Jomanda ingestraalde Spa blauw kwamen die avond ruimschoots langs en aan de orde. De één riep dat het allemaal gelul was en weer een ander geloofde heilig in dit soort sinistere, zweverige zaken. 

Ik riep op mijn beurt, met iets teveel gerstenat in de aders, dat zo'n met pancake en spatel opgemaakte del, alias de enige echte waarzegster, in die glazenbol een flink portie koffiedik zat te bekijken en daarna flink uit haar nek begon te lullen om zo haar zakken te vullen. “'t Is weer het bekende natte vingerwerk, dacht ik.” “Oh nee hè mensen, niet weer. Wat zijn jullie een stelletje alcoholische viespeuken, hahaha!”

Dit was het moment dat mijn op één na jongste zus van zich liet horen. Het is een schat van een meid hoor, maar ze geeft haar bek meestal zomaar een douw. Als er met een spelletje Pim Pam Pet wordt gevraagd naar een hoofdstad van Nederland met een B, gilt zij als eerste en overtuigd van het goede antwoord: “Bennekom! Bennekom!” Bij de volgende vraag, noem een kinderliedje wat begint met een E schreeuwt zij nog luider: “Er is een kindeke…!”

Nu het om handlezen ging, gilde ze met overslaande stem: “Dat zij er wel in geloofde en dat zij er alles van wist!” Wij waren sprakeloos en staarde haar met open snufferd aan.

Terwijl zij dat zei legde zij demonstratief haar hand op tafel en vervolgde met een stem als van een kenner: “Kijk, dit is mijn levenslijn. Een hele lange levenslijn, maar let op! Bij deze uitwasssies,” zij wees met haar vinger naar een soort van kruispuntje op haar hand. ”Bij die testikeltjes, daar hè, dat duidt volgens mij op een klein hart-infarrekkie of een hersenbloedinkje, maar…,” Wij hielden onze adem in: “Ik moet er wel bij zeggen dat ik volgens deze lijn dan al ruim vijfentachetig ben!”

Heel even was het in de kamer doodstil. Iedereen was met stomheid geslagen. Om die stilte te doorbreken riep ik quasi: “Noem een lichaamsdeel met een L,” waarop mijn zus met haar zatte kop meteen schreeuwde: “Ledematen!”

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: