De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Reisverschillen

Column van Peter Roovers

Column van Peter Roovers

Ik reis vaak per RET, heb een persoonlijke OV-kaart met (leeftijds)korting. Maar maandag 15 oktober werd mijn vermoeden bevestigd: er is prijsverschil tussen twee dezelfde haltes, afhankelijk van welke bus je neemt.

Ik stap in bus 57 op het Liesveldviaduct en stap uit op de Dillenburgsingel: tarief 0,81 Euro. Terug in bus 56, exact dezelfde haltes, tarief 1,12 euro. Meer dan 30% verschil. Voor de twee honden maakt het niet uit. Die reizen gratis en hebben bovendien geen portefeuille.

Toelichting: Bus 57 rijdt om het halve uur. Maar is de kortste verbinding tussen beide haltes, mede dankzij de busbaan, slechts drie haltes. Een auto maakt zelfs meer kilometers en doet er langer over.

Bus 56 pakt de Van Hogendorplaan, tweemaal Vlaardingen Oost en Metrostation Vijfsluizen. Alles bijeen misschien wel 10 haltes. Heb ik allemaal niet nodig, maar 56 rijdt om de 10 minuten. Dus de keuze is duidelijk: Langer wachten op bus 57 … Neen, want 57 rijdt zondags niet en ’s avonds nog minder. Ik dacht dat de RET per afstand tussen twee haltes zou afrekenen, maar neen, er wordt per gereden kilometer (die ik allemaal niet nodig heb) afgerekend.

Reis ik met de NS dan kan ik van Schiedam naar Dordrecht via Groningen of Maastricht, er wordt alleen maar Schiedam-Dordrecht afgerekend. (Moet ik natuurlijk niet in Groningen uit- en inchecken, da’s logisch). Maar bij de RET dus niet. Ik reis onnodige kilometers voor extra geld.

Wat bij de NS kan, kan toch ook bij de RET?

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: