De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

(43) Van Wilma Verver tot Annie Schilder

(43) Van Wilma Verver tot Annie Schilder

De CU/SGP springt op de bres, als een geit op de haverkist, om de zondag de zondag te laten. Met alle rust van dien. Op de dag des Heeren is arbeid uit den boze. De volger van de politiek verwacht ondersteunende acties van het evenzo Godvruchtige en Godvrezende CDA. Maar niets is minder waar. Daar heerst doodse stilte. Deze Christelijken zijn zwaar in gebed en gelijken op de drie aapjes: niets horen, niets zien, niets spreken.

Waar het om gaat is dat vanuit een deel van de oppositie en het College wordt gedreigd de zalige zondag om te bouwen tot een doodordinaire middenstand werkdag. Dit betekent herrie in de stad. Jolige volksstammen die rond de halflege kerken staan te springen en te dansen en ze zijn zo blij, omdat ze bij een zesde hands jurkenhandel met veel korting, bravoure en aplomb een bloemetjesgordijn hebben aangezien voor de ultieme vernieuwende kledij voor mams.

Dit kan blijkbaar niet langer op maandag tot en met zaterdag. Wethouder Vera Kalf-Müller heeft het publiek en het verzamelde journaille al enige keren proberen uit te leggen wat ze beoogt met die koopzondagen en hoeveel het er gaan worden. Dat is, en geloof me we zijn niet dom, redelijk onderlegd zelfs, nog steeds niet duidelijk.

Het worden er minimaal 12. Dat is duidelijk. Zijnde de eerste zondag van de maand. Dat kan een kind onthouden. Dus ook de wethouder. Zou je denken althans. Helaas is mevrouw Vera het gepermanente hoofd op hol gebracht door de misvatting dat Vlaardingen een toeristenstad is en misschien wel recht heeft op liefst 52 of 53 wettelijke Koopzondagen per jaar. Dat ziet dus niemand zitten. Of het mag of niet.

Nu probeert zij haar gezicht te redden door kruipdoor sluipdoor de discussie iedere keer weer een andere draai te geven. Maar daar trappen wij niet in. Op slinkse wijze heeft zij geopperd er met Pasen, Pinksteren, Sinterklaas, Koninginnedag en de Kerst (zijn dat ze allemaal) een paar voorkomende aan toe te voegen. Allemaal helemaal best, maar daar trapt het gelovige deel van de raad dan weer niet in.

Onder leiding van Ridder Ruud van Harten en Jonkvrouw Esther Heijndijk-van der Veer en het roepen van: “Te paard. Te paard. We zijn verraden!” trekken zij (de CU/SGP) ten strijde. En eigenlijk niet onterecht. Want wie gaat er nu winkelen in Vlaardingen op zondag! De sfeer op en om het Veerplein is er van maandag tot en met zaterdag al een om op te schieten. En dat moet de zondag recht trekken … Laat de Vlaardingers niet lachen.

Ten eerste is het winkelaanbod van een bedroevend peil. Je kunt met veel fantasie besluiten je nieuwe telefoonabonnement op die dag af te sluiten of inderdaad die afzichtelijke jurk voor je (schoon)moeder te kopen. Meer is er niet. Echt niet. Dat is een idee fixe. Of wil je gezellig bij een (gesloten) uitzendbureau langs? Vanwege de crisis even kijken of er nog een fijne baan is om je in vast te bijten voor € 10,- bruto per uur. Pools de verplichte voertaal.

Nee. Wat Vlaardingen nodig heeft is een economische stroomstoot aan leuke winkeltjes. Beetje antiek, een platenzaak met platen, een gezellige boekwinkel en open zijnde horeca. Om na afloop gezellig af te kicken van het te gekke winkelen. Laat ons daarmee beginnen en het een logisch succes worden. Dan zijn de geestelijken onder ons op de duur ook een stuk soepeler als het allemaal echt de moeite loont.

Het is voorjaar en het dood gewaande Badkonijn steekt als gebruikelijk de oranjelila kop weer op. Vader van dit uit de krachten gegroeide stuk kunststof Niels Lakens meent in het AD: “Het liefst zou ik haar (dat ding) de Noordzee induwen, maar …” Uitstekend idee. Lijkt ons. Bel Leo ten Have voor een notendopje subsidie en opgelost dit onzinverhaal met een spuuglelijk alles verslindend kleurrijk kostenplaatje.

Oh ja en dan is er nog (alweer bedankt AD) het bericht dat het Grand Café dicht is omdat ze burgemeester Tjerk Bruinsma niet serieus hebben genomen. Vanaf 1 september 2010 weet je dat je een afzuiginstallatie op moet hangen en nu – bijna 7 maanden later – heb je er nog niets aan gedaan. Heb je dan boter op je hoofd, in je hoofd en tussen je edele delen of niet. Terechte penalty en loepzuiver in het kruis door onze burgervader.

We mogen trouwens blij zijn met een zichtbare burgemeester, want in Schiedam schijnen ze mevrouw Wilma Verver-Aartsen al een poosje kwijt te zijn.En steeds maar andere auto's op de stoep geparkeerd met fout nummerbord. Alleen de slager krijgt er een bekeuring voor. Maar dat is puur Schiedamse roddel en achterklap. 

Het huis leeg, aannemer V.d. Tempel centjes kwijt tot liefst EUR 3 tonnen toe, man weg en mevrouw wil spoorslags naar Nijmegen. Om daar jolig met de scepter te gaan vendelzwaaien. Of met die van een andere man!? Als het aan haar ligt zal dit langer duren dan de bekende 4 dagen. Een opvolger hebben ze in Jenevercity al op het oog: Annie Schilder.

_____________________________________________________________________________________________________________

Foto's van boven naar beneden:
1. De Schrijver: 'Verven of Schilderen, het gaat toch allebei met de speciale kwast!'
2. Zijn Oude Muze: 'Zo'n lange scepter had 'ie ongeveer!'
3. Zijn Nieuwe Muze: 'Schiedam? Lijkt me lekker. Ik kijk er al naar uit!'

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: