De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Filiaal Vlissingen groeit als kool

Horeca omarmt Zeeuwse Knaap

Horeca omarmt Zeeuwse Knaap

Vlaardingen kent KnaapHoreca al sinds 1881. Vlissingen pas vanaf 1 maart 2018. Tijd voor een interview met Erik van der Knaap. Een verhaal dat gaat over Vlaardingen, Vlissingen vice versa en het hebben van een filiaal.

Het halfronde strand aan Schelde en Noordzee nodigt passerende zeelui uit tot een welkom bezoek waar, indien de plaats waar wordt afgemeerd dit toelaat, met liefde een avondje wordt gepassagierd. Varensgezellen en een drankje? Die passen bij elkaar als Castor bij Pollux of als Knaap bij Horeca.

Erik van der Knaap: ‘Dit zijn onze eerste stappen buiten Vlaardingen. Niet dat we geen ondernemingszin hebben, maar de mogelijkheid deed zich niet eerder voor. Vorig jaar druppelden er klachten binnen. Niet over ons, maar over de drankenleveringen van onze Zeeuwse collegae. Die waren onvoldoende tijdens het zomerseizoen. Dat is, zoals bekend, hoogtij; en zon en vakantie maken dorstig. We vroegen Stefan of dit gerucht klopte. ‘Ja,’ zei hij, ‘jullie zouden daar een filiaal moeten beginnen.’ En zo is het gekomen.

Er was een leverancierstekort en daar zijn we direct op ingesprongen. De dorst ter plekke gelest, zeg maar. In die tijd spraken we ook Stefan Hillebrand (vertegenwoordiger van o.a. Duvel en La Chouffe). Die wist van de klachten en had ideeën iets voor zichzelf op te starten. Het feit dat hij in Veere woont, goede kennis heeft van de materie, maakte dat we rond de tafel zijn gaan zitten en KnaapHoreca Zeeland was snel geboren.

Zijn eerste kennismaking met Zeeland is Erik van der Knaap slecht bevallen: ‘Ik was jaren terug in West-Brabant om bij een naar het zuiden uitgewaaierde Haagse klant te bezoeken. Dat was in Bergen op Zoom. Ik kende er niemand en Zeeuwen zijn niet snel “eigen” met iemand. Gelukkig is er nu Stefan. Die woont en werkt er al 40-jaar. Kent de “taal”, de mentaliteit en de gewoonten.’

Zeeland is qua drankverbruik een apart verhaal. In de zomer kun je de hectoliters niet aanslepen, daarbuiten valt de boel bijna stil. Geen toeristen betekent geen drankomzet. Overigens wel de ideale tijd om acquisitie te plegen.

Erick van der Knaap: ‘Met Stefan denken we de goede man in huis te hebben gehaald. We werken vanuit een mooi groot pakhuis met koeling, vriezer en een eigen vrachtwagen. Je moet tenslotte elke dag je rondje maken. Ons filiaal staat net buiten Vlissingen ter hoogte van West- en Oost-Souburg, vrijwel aan het Kanaal van Walcheren en bij de A58.

We hebben momenteel zo’n 22 klanten, waarvan ruim de helft regulier. Als straks de zomer voorbij is moet Stefan weer meer de vertegenwoordiger zijn die hij eigenlijk is. Nu is het daarvoor te druk. Zeeland kent zoveel kustplaatsen met horeca, daar heb je ruim tijd voor nodig ze allemaal eens te bezoeken.

Het is nu nog 100% ons drankenpakket dat via Vlissingen van eigenaar wisselt. Soms gaat Evert-Jan Bijl, onze wijn(ver)kenner, met Stefan mee om zijn pakket te promoten. Later leggen we meer nadruk op onze snacks en diepvriesproducten, daar ontbreekt nu de tijd voor. We hebben immers nog maar één Stefan. Daarbij lopen de horecamensen momenteel op hun tenen. Die hebben geen tijd voor een vertegenwoordiger. Er moet gewerkt worden.

Deze periode vertrekt tweemaal per week een volle wagen naar Vlissingen. Alles wat bij Coca-Cola, InBev en Vrumona vandaan komt, gaat overigens rechtstreeks. Voor onze jongens op de wagen is het ook weer eens wat anders.

Nu nog is niet alle gebied tussen Vlaardingen Vlissingen afgedekt. Rond Renesse zit nog een gat, dat we qua reguliere horeca graag binnen afzienbare tijd willen dichten. Net als elk ander bedrijf staan we aan de vooravond van een avontuur dat zeker 5-jaar gaat duren. In die tijd moeten we onze horecavoeten stevig in de Zeeuwse klei hebben verankerd.’

KnaapHoreca
Handelsweg 50
4387 PC Vlissingen
Stefan Hillebrand

Telefoon: 0118-855 163
Mobiel: 06-1516 0429

E-mail: stefan@knaaphoreca.nl
Website: www.knaaphoreca.nl/

1 commentaar(en) op artikel "Horeca omarmt Zeeuwse Knaap"

Ik had er als rasechte Zeeuw al van gehoord. Ik kom met regelmaat in deze prachtige provincie. Geboren in 1939 in Oud-Vossemeer alwaar mijn ouders een hotel café restaurant hadden met de mooie naam: Au Chasseur Reposant. (De rustende jager). “ Veel succes”

Door: Hans Lindhoudt Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: