De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Ruud van Harten: ‘Communicatie ging mis.’

Benelux Workpark? Wet van Murphy!

Benelux Workpark? Wet van Murphy!

Bij projecten waar meerdere (onder)aannemers betrokken zijn is het noodzakelijk één aanspreekpunt te hebben. Iemand die van alle facetten van de werkzaamheden op de hoogte is: een spindokter. Bij de verplaatsing van de resterende boom op het aanstaande KFC-terrein ontbrak die persoon; chaos en boosheid het resultaat.

We spraken met Ruud van Harten, wethouder van Verkeer en verantwoordelijke voor de de verkeerstechnische aspecten van de onttakeling van de te verhuizen boom. De ander, Hans Versluijs (Bouwen), konden we nog niet te pakken krijgen. Wel de afdeling Communicatie. Die is met de vragen bezig.

Ruud van Harten
‘Het hele project is verworden tot een Vlaardingse variant van de Wet van Murphy. Wat fout kan gaan, is ook fout gegaan. Wel is het zo dat de IKV is ingelicht over de werkzaamheden. Noem het service. Dat particuliere ondernemers niet zijn geïnformeerd is aan Kraanbedrijf Nederhoff. Die had betrokken moeten informeren.’

Dat Nederhoff vervolgens zware contragewichten over het verkeer, auto’s met daarin mensen, hijst is zijn verantwoording. Maar dat klopt van geen kanten. Daar stemt geen veiligheidsorganisatie mee in. Als zo’n last om wat voor reden ook uit de takels valt heb je doden en gewonden. Wie industrieel werkt weet dat dit zo ongeveer het Eerste Gebod is bij hijswerk.

We belden Nederhoff. ‘Doordat degene met een graafmachine, die de parkeerplaats voor ons vrij moest maken, te laat was is de chauffeur vast begonnen. Dat hijsen over auto’s en mensen verdient niet de schoonheidsprijs. Maar ja, onze man wil verder en als er om 07.00 uur niemand is zoekt hij naar een alternatief.’

‘Er is als gebruikelijk een verkeersbesluit genomen. Dat gebeurt vrijwel continu. Aan de hand daarvan dienen de uitvoerders of de ontwikkelaar omwonenden en bedrijven te informeren over datum en duur. Dat dit niet is gebeurd is valt de gemeente niet te verwijten. Dat het nu fout is gegaan, is een samenloop van omstandigheden. Als we op voorhand hadden geweten dat het fout zou gaan […] hadden we zeker actie ondernomen.

Gisterenmiddag (dinsdag 10 april, red.) zijn er handhavers geweest. Die hebben waarschuwingen uitgedeeld aan “foutparkeerders” langs de alternatieve route voor het vrachtverkeer.’ Op de vraag waar die handhavers, en de verkeersregelaars, vandaag zijn verwijst hij voor het antwoord naar collega Hans Versluijs. Daarop wachten we nog.

De afdeling Communicatie liet om 14.45 uur weten dat Hans Versluijs rond 17.00 uur vandaag met een verklaring komt.

De handhavers arriveerden vandaag rond 13.00 uur.

Tot slot deelt Ruud van harten mee dat er binnenkort een bijeenkomst wordt belegd waarin alle betrokkenen (KFC, ondernemers Benelux Workpark/IKV, gemeente Vlaardingen) het verdere traject rond de bouw van de culinaire kippenfarm doorspreken. Iets wat van meet-af-aan beter was geweest. Dat had een hoop onmin en scheve gezichten gescheeld.

BTL Advies Apeldoorn
Hoofdaannemer van dit project is BTL Bomendienst uit Apeldoorn. We belden Remy Lagerweij en spraken zijn voicemail in. Een reactie wordt verwacht.

Benelux Workpark
Reactie ondernemer: 'Het is mooi wat Van Harten allemaal zegt, maar hij vergeet dat wij vanaf vrijdag 6 april bezig zijn geweest het naderend onheil aan te kaarten. Dat hij er toen niet was, is prima. Maar dan moet een ander de kar trekken. Hij heeft toch wel een vervanger?

En we vragen ons af of tijdens de bouw van KFC rekening is gehouden met opstoppingen van de Schiedamsedijk. Het zal een af-en-aan rijden worden van materialen. Waar gaat al dat verkeer heen en parkeren? Misschien moet er tijdelijk een alternatieve route aangelegd worden om de ondernemers vrije doorgang te kunnen garanderen.'

Noot
Eerder deze dag meldden we dat Ruud van Harten telefonisch onbereikbaar was. Dit betrof een citaat van een ondernemer. De wethouder was hierover verbolgen omdat in zijn ogen de suggestie werd gewekt dat hij niet wilde opnemen. Uit eigen bron weet De Vlaardinger dat juist hij degene is die altijd direct reageert. Zijn reactie: ‘Ik zat in vergadering in Rotterdam. En bij een vergadering zet ik altijd mijn telefoon uit. Wel zo netjes.’

1 commentaar(en) op artikel "Benelux Workpark? Wet van Murphy!"

Ach ja, het ligt altijd ergens anders aan. IKV is pas geinformeerd nadat de ondernemers afgelopen vrijdag op het BNL-WP geconfronteerd werden met de geplaatste borden, waarvan achteraf blijkt dat het de verkeerde borden waren, en bij de Gemeente verhaal ging halen. De ondernemersvereniging BNL-WP was totaal niet geinformeerd. Daarnaast zijn alle andere ondernemers die geen lid zijn van beide clubs daardoor niet vooraf geinformeerd ! Hierdoor was het voor sommige ondernemers onmogelijk om tijdig alternatieve maatregelen te nemen als gevolg van nalatig en onbehoorlijk bestuur. Vanaf vrijdag zijn diverse emails met vragen verstuurd aan meerdere ambtenaren (we noemen geen namen), waar tot op heden nog steeds geen antwoorden zijn gegeven. Tevens is duidelijk op diverse foto's te zien dat de Gemeente heeft gefaald en geen enkele service levert aan zijn klanten (burgers & ondernemers). Ook bleek dat de bewegwijzering route gevaarlijk stoffen niet meer klopte, duidelijk te zien op de foto's. De Gemeente jan zich bij het afsluiten van een openbare weg niet verschuilen achter anderen. Neem je verantwoordelijkheid en regel het goed en als er iets mis gaat, COMMUNICEER & HERSTEL per direct. Nu bleef het stil, helaas.

Gerrit Jue

Voorzitter ondernemersvereniging BNL-WP

Door: Gerrit Jue Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: