De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Zonnehuis-vrijwilligers in ‘Koninklijk Zonnetje’

Zonnehuis-vrijwilligers in ‘Koninklijk Zonnetje’

Daags voor Koningsdag vindt de jaarlijkse ‘Lintjesregen’ plaats. Ook in Vlaardingen.  Burgemeester Annemiek Jetten was al vroeg in de ochtend op pad om 13 personen te verrassen met de mooie woorden: “Dat het Zijne Majesteit de Koning Willem- Alexander behaagd u te benoemen tot lid of ridder in de Orde van Oranje Nassau”.

Binnen het vrijwilligerscircuit van het Zonnehuis vielen dit jaar drie personen deze eer te beurt:

Mevrouw Anneke Vermeij is al vanaf 1978 als vrijwilligerster betrokken bij Het Zonnehuis waar de bewoners bestaan uit mensen met lichamelijke beperkingen. De Adriaan Pauw, een locatie voor mensen met dementie en De Laurenburg , een locatie voor jonge verpleeghuisbewoners met niet aangeboren hersenletsel  of spierziekte. Op al deze locaties helpt Anneke Vermeij met creatieve activiteiten, doet mee aan voorleesochtenden, klaverjast met de bewoners en verricht zij hand- en spandiensten voor de bewoners.

De heer  Aart van Weijen en mevrouw Maartje van Weijen-Doorduin zijn op geheel andere wijze actief. Lange tijd waren zij mantelverzorger voor hun ernstig  gehandicapte zoon. Na zijn overlijden zijn beide als vrijwilliger verbonden aan de Dienst Geestelijke Verzorging van het Zonnehuis en het ziekenhuis Franciscus/Vlietland. Gedurende vele jaren brachten zij iedere zondag bewoners naar de kerkdienst en begeleidde hen. Zij maken deel uit van het bezoekersteam.

Zowel mevrouw Vermeij als het echtpaar Van Weijen zijn onderdeel van een grote groep vrijwilligers die met een grote inzet van oprechte belangstelling naar mensen toe, hartelijkheid, trouw  en onvermoeibaarheid veel betekenen voor kwetsbare bewoners en patiënten van het Franciscus/Vlietland ziekenhuis.

Het is zoals hoofd Geestelijke Verzorging Peterjan van der Wal en Pieter Jan Bougie zo correct in hun toespraken verwoordde: “vrijwilligers werk, wel vrijwillig en toch ook weer niet. Het wordt wel van ons als burger verwacht en toch is het niet zo vanzelfsprekend. Het wordt door de vrijwilliger vaak ervaren als gewoon en toch is het dat weer niet”. Zonnehuis Groep Vlaardingen en Franciscus/Vlietland zijn blij met een zo grote groep trouwe en toegewijde vrijwilligers die net zo als Anneke, Aart en Maartje op een plezierige manier samenwerken met de vaste medewerkers om het bewoners en patiënten zo optimaal mogelijk naar de zin te maken”.

Burgemeester Annemiek Jetten voegde daar aan toe: “de gedecoreerde van vandaag zijn de representanten van een grote groep vrijwilligers die ieder op zich ook een ‘onderscheiding’ verdienen. De gedecoreerde van vandaag hadden het geluk iemand in hun omgeving te hebben die met hun aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding de mogelijkheid namen een dierbare uit hun omgeving in het Koninklijk zonnetje te zetten. Ik kan daarmee het Zonnehuis en Franciscus/Vlietland en alle vrijwilligers die zich voor hun medemens en omgeving inzetten van harte feliciteren”.

  

1 commentaar(en) op artikel "Zonnehuis-vrijwilligers in ‘Koninklijk Zonnetje’"

Geweldig voor jullie.

Was blij verrast toen ik de foto op het Stadhuis zag staan Vlaardingen 24

Door: Ria van Oers. Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: