De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Vlaardinger oudste decorandus in Nederland

Vlaardinger oudste decorandus in Nederland

De 105-jarige Vlaardinger André Du Pon is de oudste decorandus die tijdens de Lintjesregen 2018 in Nederland een Koninklijke onderscheiding ontvangt. De heer Du Pon heeft tot zijn 100e levensjaar vrijwilligerswerk verricht.

Jarenlang was hij boekhouder bij diverse instanties, zoals de Nederlands-Israëlitische Gemeente, de Gereformeerde Kerk in Rotterdam en de Fonteinkerk in Vlaardingen.

Van 2003 tot 2012 was hij vrijwilliger bij Seniorenwelzijn in Vlaardingen. Hij was actief in de thuisadministratie, de schuldhulpverlening en het project ‘Signalerend huisbezoek 75+’. Ook bezocht hij op verzoek van Seniorenwelzijn mensen om te kijken of er hulp nodig was.

Na zijn pensionering heeft de heer Du Pon voor CO-OP, zijn voormalige werkgever, een re-integratiebureau opgericht. Hij heeft hiermee honderden werknemers, die na een reorganisatie bij CO-OP hun baan verloren, begeleid naar een nieuwe baan.

In 2017 is een boekje verschenen over het leven van de heer Du Pon. Hij heeft zijn herinneringen op laten maken door de auteur John Rijsdijk. De titel van het boekje is ‘Een eeuw kersenbrandewijn - Herinneringen uit het leven van André Du Pon’. 

De heer Du Pon is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook Mobilisatie Oorlogskruis
André Du Pon is ook de oudste geregistreerde veteraan van Nederland. Voor zijn verdiensten in de Tweede Wereldoorlog ontving hij vandaag ook het Mobilisatie Oorlogskruis. Deze onderscheiding wordt toegekend aan oud-militairen van het Koninkrijk der Nederlanden, die minstens zes maanden in dienst zijn geweest tussen 6 april 1939 en 20 mei 1940.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: