De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Fotograaf Jan Dulfer droomt met open lens

Verkiezing Utopia?

Verkiezing Utopia?

Na een dag van struinen door Vlaardingen had fotograaf Jan Dulfer weer de nodige platen geschoten van de stad die hem niet alleen zo lief is, maar waar de creatieve oplossingen regelmatig voor het oprapen of het dweilen liggen. Politiek Vlaardingen kan niet alleen de borst natmaken, maar zijn vizie op een stadse Utopia snijdt hout.

Tussen de Deltaweg en het onbevolkte spoor worden de momenteel huizen gebouwd. Dat gaat gestaag en de eerste vormen tekenen zich af. Achter de wassende bouwplaats, en Jan Dulfer was blij met zijn kaplaarzen, iets dat op de haven leek die er historisch niet zo heel lang geleden lag.

Niet alleen de fotograaf werd wakker, ook de fotoshopper ontwaakte toen hij de start van een containerhaven ontwaarde. Eenmaal thuis maakte hij er met veel techniek en gevoel voor stadspromotie een keurige jachthaven annex rivier van.

Of dit beeld reëel is valt te betwijfelen, immers het gehele terrein komt vol met woningen. Zoals de planologen het hebben bedoeld. Maar als culturele buffer tussen een trein - die maar niet komt - en gloednieuwe familieonderkomens is het plan het overwegen waard. Waarom in de zomer nog naar Saint Tropez of enig ander Mediterraan oord als je alles al in huis hebt?

Het is dat de route is vastgelegd, maar als binnenkomsthaven voor de Volvo Ocean Race en onder de rook van het culinair aansluitend Delta Hotel, zou dit in de naaste toekomst een mooie optie zijn geweest: van Industriële Containerhaven tot Spectaculaire Marina.

Je vraagt je af waarom politiek Vlaardingen niet met dit idee aan de haal is gegaan.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: