De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

JOGG mini-conferentie

‘Samen gezonde keuze, makkelijk maken’

‘Samen gezonde keuze, makkelijk maken’

Vlaardingen – Op woensdag 7 februari 2018 organiseert JOGG-Vlaardingen de mini-conferentie ‘Samen maken we de gezonde keuze, de makkelijke keuze’. Van 19.00 uur tot 22.00 uur zijn professionals, die  werken met en voor jonge kinderen, bij IKC De Wereldwijzer bezig met de vraag hoe zij een bijdrage aan een gezonde leefstijl van jonge kinderen kunnen leveren.

Jasper Oomen, regisseur Jongeren Op Gezond Gewicht Vlaardingen: ‘Het aanleren van een gezonde leefstijl is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ouders hebben hierin vanzelfsprekend de grootste rol, maar iedereen kan zijn steentje bijdragen. Op 7 februari duiken we dieper in op het ontstaan en de gevolgen van een ongezonde leefstijl, maar vooral ook op wat PM'er, juffen/meesters, (sport)verenigingen en zorgprofessionals kunnen doen. De winst zit hem vaak juist in de kleine dingen.’

Op deze avond wordt het onderwerp vanuit allerlei kanten bekeken. Allereerst spreken Gretha van den Berg (kinderarts Sint Franciscus Gasthuis) en Roel Hermans (gedragsonderzoeker Radboud Universiteit) over het ontstaan, de effecten en de rol van de omgeving. Daarna splitsen de deelnemers zich op in groepen voor een van de vier JOGG-sessies. Hier worden sessies aangeboden over gezondere keuzes in de opvang, het onderwijs en bij de sportvereniging. Verder wordt er voor (zorg)professionals ingegaan op gesprekstechnieken over dit lastige onderwerp. Proffesionals kunnen meer informatie vinden en zich inschrijven via: www.joggvlaardingen.nl/mini-conferentie.

JOGG Vlaardingen
JOGG Vlaardingen stimuleert de gezonde leefstijl bij kinderen in Vlaardingen en zet zich in voor een gezondere omgeving. Ze schenkt veel aandacht aan voldoende bewegen, groente/fruit eten, water drinken in plaats van suikerhoudende dranken en een gezond ontbijt. Volg JOGG Vlaardingen op www.facebook.com/JOGGVlaardingen.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: