De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Open groene tuinen op zaterdagmiddag 2 juni

Open groene tuinen op zaterdagmiddag 2 juni

Wilt u weten hoe een natuurvriendelijke groene tuin eruitziet? Heeft u een betegelde tuin en wilt u meer groen in uw tuin? Of wilt u nuttige ideeën opdoen voor uw tuin? Kom dan eens een kijkje nemen in een groene tuin in uw buurt. Op zaterdag 2 juni bent u tussen 13.00 en 17.00 uur welkom in een aantal tuinen in verschillende wijken in Vlaardingen. Bel dus gerust aan bij de bewoners van deze tuinen. Welke tuinen u kunt bezoeken is te vinden op https://www.facebook.com/teamklavertjevier/

Deze open tuinenmiddag is een initiatief van Team Klavertje Vier, een groepje Vlaardingse natuurliefhebbers, die groen in de stad belangrijk vinden.

Natuurvriendelijke tuin
In een natuurvriendelijke tuin is bij de aanleg rekening gehouden met de dieren. Vogels, vlinders, bijen, hommels, egels, kikkers en allerlei andere dieren hebben net als mensen behoefte aan voedsel, veiligheid en ze willen zich voortplanten. Iedereen heeft kunnen lezen dat de populatie van met name de bijen ernstig gevaar lopen. Hoe help je ze daarbij? Zorg bijvoorbeeld voor bloemen met volop nectar en stuifmeel, hang nestkastjes op voor vogels en vleermuizen, plaats insectenhotels, maak een oevertje langs je vijver, plant bomen en struiken met vruchten en maak takkenrillen en verstopplekken voor egels. En zo zijn er nog meer manieren om een mooie tuin te maken die voor dieren en voor mensen prettig is. Bij voldoende belangstelling zal er volgend voorjaar weer een korte tuinencursus gegeven worden.

Groen doet goed
Groen doet goed. Het maakt een stad aantrekkelijker, zorgt voor verfraaiing, voor een betere gezondheid, voor ontspanning, voor zuurstof en verkoeling. Ook draagt groen bij aan het waterbeheer. Gezamenlijk groenonderhoud kan daarnaast de sociale contacten in straten en wijken verbeteren.

Wie meer willen weten over de acties van Team Klavertje Vier, kan dit volgen op de facebookpagina https://www.facebook.com/teamklavertjevier/
Ook om aan te klikken: https://www.facebook.com/events/2045227179135496??ti=ia

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: