De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

ONS.Vlaardingen blijft gewoon thuis

Open brief woonoverlast

Open brief woonoverlast

Oproep aan het college van burgemeester & wethouders van Vlaardingen, politie, wooncorporaties Waterweg Wonen en Samenwerking, GGZ en andere partijen die zich aangesproken voelen.

Woonoverlast is in Vlaardingen - net als in heel Nederland - al vele jaren een toenemend probleem. Steeds meer mensen lijken zich weinig aan te trekken van woon- en gedragsregels. Sinds de bezuinigingen bij politie en Justitie en in de geestelijke gezondheidszorg is dit probleem nog eens in snel tempo verergerd.

Het gevolg is dat mensen die (geestelijke gezondheids)zorg nodig hebben, of zich om andere redenen misdragen, steeds vaker aan hun lot worden overgelaten, of niet adequaat worden aangepakt. Omwonenden ondervinden door die ontwikkelingen al jaren in toenemende mate overlast.

Een leefbare woonomgeving is een gedeelde verantwoordelijkheid van onder meer de partijen waaraan deze Open Brief is gericht. Naar aanleiding van het toenemend aantal klachten over woonoverlast dat de laatste maanden bij ons is binnengekomen, met als droevig hoogtepunt de situatie in de Timorstraat, is ONS.Vlaardingen in april een Meldpunt Woonoverlast gestart.

In korte tijd hebben zich bij dit Meldpunt al een kleine twintig huishoudens gemeld, die gebukt gaan onder wat zij vaak zelf ‘burenterreur’ noemen: ernstige overlast die soms bijna dagelijks plaatsvindt, en soms ook al jaren voortduurt. Dit ondanks herhaalde pogingen van de slachtoffers om instanties zover te krijgen dat zij effectief ingrijpen.

Sinds 1 juli 2017 beschikken burgemeesters in Nederland over verruimde mogelijkheden om in te grijpen bij ernstige woonoverlast, zowel bij huur- als bij koopwoningen. Die ruimte zal ook de burgemeester van Vlaardingen moeten gaan pakken. Ook zullen relevante instanties beter en professioneler moeten gaan samenwerken, zodat dossiervorming makkelijker en sneller wordt bereikt.

ONS.Vlaardingen doet hierbij een dringende oproep aan alle partijen die in de aanhef van deze Open Brief zijn genoemd, om op korte termijn met ons samen te komen, serieus met dit maatschappelijke probleem aan de slag te gaan, en te komen tot een stadsbrede effectieve aanpak.

Wij zullen daartoe - naast deze Open Brief - alle genoemde partijen officieel uitnodigen voor een eerste bijeenkomst half juni .

Politieke partijen uit de gemeenteraad die begaan zijn met woonoverlast, kunnen zich bij ONS.Vlaardingen aansluiten.

5 commentaar(en) op artikel "Open brief woonoverlast"

Misschien kunnen we van Vlaardingen een moslimvrije gemeente maken, zijn we al een eind op weg om het fatsoen weer terug te krijgen.

Door: Kweenie Op:

een meneer van Buurtbemiddeling Vlaardingen heeft een tijd geleden verteld dat het project skaeve huse moet worden uitgevoerd in deze stad om zo woon/burenoverlast verder aan te pakken. het lijkt mij een goed idee dit te gaan doen want er zijn al 2 organisaties bezig, die samen met de bewoners hun problemen oplossen. De politiek kan zich beter bezighouden met het regelen van skaeve huse zoals in mijn gemeente

Door: Claudia Op:

daar ga je bij waterweg wonen een harde dobber an krijgen

die innen alleen de huur en verder kan je als huurder dood vallen en heb je overlast van anderen net als ik dan heb je dikke pech en kan je in de stront zakken

Door: hatseflats Op:

JA helemaal gelijk Waterweg wonen en die huurdersraad zijn vastgeroest. Ze denken alleen aan hun hypotheek betalen stelletjes zakkenvullers met alle respect voor het buitendienst team die papierprikkers ER MOET EEN BEZEM DOOR DAT WATERWEG WONEN lang leve de huurders

Door: Hans Op:

Zakkenvullers, ja ik ken WW als zich verrijkend aan zijn huurders. Min. onderhoud aan de woningen om vervolgens dure koopwoningen te bouwen met het gesubsidieerde geld van de overheid i.p.v. sociale betaalbare huur woningen. De betaalbare woningen die er nog zijn worden verhuurd aan probleem gevallen die overlast veroorzaken en de huidige bewoners weg pesten. WW kijkt toe vind het best.... dat hebben we laatst weer gezien in de Timorstraat.

Door: A.van Leeuwen Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: