De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Populaire barman is niet meer

Kees Vredenbregt overleden

Kees Vredenbregt overleden

Zijn opereren binnen de Vlaardingse horeca staat louter als positief bekend. Op een koude winteravond met een klein clubje aan de bar of 's zomers op een vol terras: hij maakte er altijd iets gezelligs van.

Zijn professionele zwerftocht door de drukke natte stad kende ook een keerzijde. Op vakantie ging hij vrijwel altijd alleen op stap. De drukte moe? Kees Vredenbregt, en Facebook bevat hier voorbeelden van, was een natuurliefhebber pur sang. Op Facebook veel natuurfoto's en kanttekeningen als: 'Weer even lekker in de Broekpolder geweest.'

Ben Vuijk (ex-Café d'Oude Stoep): "Kees was een goede barkeeper. Een echt goede jongen, met hart voor de horeca: zijn vak. Een prettige jongen om mee samen te mogen werken."

Wilbert Lassooij (Spiegelbeeld)(vanuit de USA): "Sorry hoor. Ben net wakker. Je overvalt me nog al. Heb bericht gekregen van Kees' overlijden. Ik ken hem al 25 jaar. Kees was meer dan een medewerker. Het was een spontane gozer met het hart op de juiste plek. Vol met energie, die oversprong op anderen om hem heen.

Hij had oprechte interesse in andere mensen. In alles en iedereen zag hij een leuk moment. Ik neem mijn petje voor hem af. Ook voor het feit dat hij altijd alleen op vakantie ging. Dat vond ik moedig. Die twee kanten van hem pasten goed bij elkaar. Maakten hem een compleet mens."

Hans van Dijk (vriend en ex-collega): "Als we samenwerkten was Kees er voor de leuke babbel. Dat is niet zo mijn ding. De taken tussen ons verdeelden zich automatisch. Kees de zaal en ik de bar.

Privé zagen we elkaar buiten het weekeinde. Dat was immers de tijd dat we aan de bak moesten. Je zou ons gekscherend drinkebroers kunnen noemen. Doordeweeks hebben we veel uurtjes gezellig aan de bar in menig horecagelegenheid doorgebracht. Of aan de pooltafel. In het weekeinde werken en van maandag tot en met donderdag (globaal) hadden we vrij spel."

Ben Trooster (o.a. Sherry Bar): "Over Kees kan je hele boeken schrijven. Hij was denk ik de eerste Job-hopper in Vlaardingen." Somt op: "Ik weet dat hij bij de café's/restaurants de Waal, d'Artagnan, Delta Hotel, 't Packhuys, Westpoint, Centraal, het Pandje, d'Oude Stoep, Sherry Bar en het Spiegelbeeld werkte. En ergens in Schiedam. Of die lijst compleet is ... ik weet het niet.

De laatste tijd zag ik hem regelmatig bij Omroep Vlaardingen voordat hij een bak koffie ging halen in het Spiegelbeeld. Vaak begon hij dan over een gebeurtenis uit onze jonge jaren. 'Weet je nog, Ben. Dat we toen in Spanje op vakantie zijn geweest (bij hun werkgever van 't Packhuys)! We smeten de Peseta's over de balk alsof ze aan de boom groeiden, en je ze iedere dag kon plukken.'

Eenmaal terug in Nederland besloten we van onze laatste centen Renesse nog even aan te doen. 'Dat moet kunnen, toch! Een dag of vier.' Maar we hadden net vakantie gevierd en ons geld was op. Nog dezelfde avond vloeiden zowat de laatste guldens uit ons zak. We hebben geslapen in de duinen en 's ochtends was er nog net geld genoeg voor een uitsmijter en een glas melk."

Als er een ding is dat van Kees Vredenbregt gezegd kan worden is het wel dat er een vrolijk mens is heengegaan. Eentje waarvan je hoopt dat je hem boven nog eens terug gaat zien. En dat hij ook daar in de bediening staat. Met die aanstekelijke lach van hem. En dat 'íe dan zegt: 'Twee bier en een bitterballengarnituur voor Wolkje Vier!'

Pas dan weet je zeker dat het leven zin heeft gehad.

Wie Kees nog een laatste boodschap mee wil geven kan dat doen via zijn Facebook-account. Klik op: LINK.

2 commentaar(en) op artikel "Kees Vredenbregt overleden"

Lieve Kees, ben je nooit vergeten en zal nooit gebeuren ook. Het gemis is groot en zal vast nog eens een bakkie bij je komen doen. Veel liefs Rita

Door: Sharmila Rita Op:

Opeens kom ik dit artikel tegen....Kees ...mijn op en top barkeeper....mis je man.....hoop we meet again...somewhere

Door: Louis Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: