De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Hondenredder in nood geëerd

Gijs Overduin krijgt lintje

Gijs Overduin krijgt lintje

Op maandag 9 april reikte burgemeester Annemiek Jetten een Vlaardings jeugdlintje uit aan de 10 jarige Gijs Overduin, die begin maart van dit jaar het hondje van zijn buurvrouw gered heeft.

Toen Gijs begin maart zijn hond uitliet in Park ’t Nieuwelant hoorde hij de buurvrouw roepen. Haar hondje Lola was achter de eendjes aan het ijs op gerend. Het ijs was niet dik genoeg en Lola zakte er doorheen. Gijs zag dat het beestje aan het verdrinken was en bedacht zich geen moment! Hij sprong op het ijs, zakte er doorheen en zwom in het koude water om hondje Lola te pakken. Dat lukte en Gijs bracht het diertje snel naar de kant. Met Lola gaat het goed en met Gijs gelukkig ook.

De gemeente Vlaardingen is trots op de jonge held en burgemeester Annemiek Jetten reikt hem daarom een Vlaardings Jeugdlintje uit.

Over het jeugdlintje

Veel kinderen en jongeren doen vaak iets geweldigs, door bijvoorbeeld oog te hebben voor hun omgeving en hulpvaardig te zijn. Soms is dat een heldendaad. Bijvoorbeeld wanneer kinderen/jongeren, in geval van nood, snel handelen en een leven redden. Soms zijn het bijzondere acties of uitzonderlijke keuzes. Deze kinderen/jongeren kunnen in aanmerking komen voor het Vlaardingse jeugdlintje. Meer info? Kijk op www.vlaardingen.nl/jeugdlintje.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: