De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Gevelstenen met gereedschappen woningen Nieuw Sluis

Gevelstenen met gereedschappen woningen Nieuw Sluis

Donderdagmiddag 5 april heeft wethouder Hans Versluijs een gevelsteen geplaatst in de kopgevel van een nieuwe woning in Nieuw Sluis Vlaardingen. Net achter het spoor bij station Vlaardingen Centrum aan de Galgkade, wordt gewerkt aan een nieuwbouwwijk Nieuw Sluis. Dit is een onderdeel van het grotere woningbouwproject Rivierzone.

Over een paar weken worden hier de eerste woningen opgeleverd, waar voorheen de LTS (Lagere Technische School) stond. Deze school moest wijken voor de woningbouw en wordt nu eer aangedaan, door de plaatsing van meerdere gevelstenen op de tuitgevels van de woningen. Hierop prijken de gereedschappen (o.a. hamer, beitel, zaag en nijptang), als verwijzing naar de geschiedenis van de school. Deze aloude "ambachtsschool" heeft immers heel wat timmerlieden, loodgieters, elektriciens en metselaars opgeleid, waarvan velen nu nog hun ambachten uitoefenen in onze regio.

Mooi dat de ambachten nu te zien zijn in eervolle ornamenten.

Alle foto's zien van stadsfotograaf Cees Groen? KLik op: LINK.

1 commentaar(en) op artikel "Gevelstenen met gereedschappen woningen Nieuw Sluis"

Wel erg ironisch, er zijn duizenden vakmensen nodig in de bouw maar niet te vinden. LTSen/ambachtschool en wegbezuinigd en op gegaan in de MBO-brij.

Door: Cok Paardekam Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: