De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

D66 laakt stadsbestuur

Gemeente slaat plank volledig mis

Gemeente slaat plank volledig mis

Afgelopen dinsdag gebeurde er iets opmerkelijks in de vergadering van Burgemeester en Wethouders. Er werd besloten om de samenwerkende scoutingverenigingen ernstig te frustreren in hun plannen om tot nieuwe huisvesting te komen in de Broekpolder. Op papier werd toen één van de grootste participatieprojecten die Vlaardingen nu kent, vakkundig de nek omgedraaid. De plannen worden tot nader order stilgelegd, terwijl D66 Vlaardingen en velen anderen het erover eens zijn dat er juist nu stappen moeten worden gezet.

De scoutingverenigingen zijn gedwongen te verhuizen in verband met de aanleg van de Blankenburgtunnel en de verbreding van de A20. Het rijk neemt het merendeel van de kosten van deze verhuizing en noodzakelijke nieuwbouw voor zijn rekening. De overige kosten worden in gelijke delen gedragen door de verenigingen zelf (die zelf veel geld op tafel leggen) en de gemeente Vlaardingen. Dit project loopt al enkele jaren, de nieuwbouwplannen zijn zeer duurzaam en meer dan voortreffelijk ingepast in het landschap. Hoe mooi wil je het hebben? Inwoners van Vlaardingen die het zelf helemaal organiseren. De gemeente hoeft alleen maar mee te doen.

Het omgekeerde gebeurd. De gemeente participeert niet, maar wil uiteindelijk alles bepalen en frustreert alle betrokkenen. Vanaf de start is de samenwerking stroef en ongemakkelijk geweest met dit besluit als voorlopig triest hoogtepunt. Omdat er duurzaam gebouwd gaat worden valt het prijskaartje iets hoger uit maar stappen juist ook geldgevers en fondsen graag in met een stevige bijdrage. De gemeente op zijn beurt wil daar echter niet financieel in meedenken en schuift de beslissing door naar een volgende raadsperiode. Dat is nergens voor nodig en tegen de eerder gemaakte afspraken in.

D66 Vlaardingen weet dat er politiek breed draagvlak bestaat voor de plannen van de scoutingverenigingen. D66 zal zich daarom voor- en na de verkiezingen blijven inzetten om zo snel mogelijk groen licht te krijgen voor de bouwplannen. De gemeente kan en moet echt beter als ze wil dat inwoners en instellingen zich blijven inzetten voor Vlaardingen.

5 commentaar(en) op artikel "Gemeente slaat plank volledig mis"

Goed besluit dit belachelijke plan op on-hold te zetten. Het verhaal wat hier staat klopt niet en is onvolledig. Geen D66 stemmen dus!

Door: Boskabouter Op:

Om Dreven te citeren: 'Beweren is bewijzen'. Ga je gang Boskabouter, bewijs wat je hier beweert

Door: Pollie Op:

Wat hier beweert wordt moet bewezen worden, omdenken kan ook Pollie. Alleen al de zin 'meer dan voortreffelijk landschappelijk ingepast'....: het gehele gebied tegenover het Klauterwoud, een van het mooiste, waardevolste, onaangeroerde deel van de Broekpolder, gaat plat. En wat dacht je van het extra verkeer op die locatie? Draak van een plan en zware afbreuk van deze locatie, helemaal overnieuw doen dit.

Door: Boskabouter Op:

Er is over de hoofden van de Vlaardingers heen besloten dat er een nieuwe tunnel aangelegd moet worden. Ik ben het daar helemaal niet mee eens, maar als het dan toch moet gebeuren dan moet je er het beste uit proberen te slepen. De onderkomens van de verschillende scoutinggroepen moeten verplaatst worden en daar moet een duurzame oplossing voor komen. Dat is wat er ook oorspronkelijk is beloofd, er zou met geld van het rijk en de gemeente en van de betreffende scoutinggroepen een verantwoorde nieuwbouw komen. En nu gooit het college de boel ineens om. Daar is zelfs D66 boos over.

Ik geef je gelijk, geen D66 stemmen, want die zit in het college en is dus mede verantwoordelijk voor deze beslissing. Wast mij betreft hoeft die nieuwe tunnel er ook niet te komen en kan alles blijven zoals het is, maar in die wereld leven we niet en kunnen we dus beter als Vlaardingse bevolking er alles aan proberen te doen om dan toch nog die duurzame oplossing te laten bouwen. Of gewoon de Vlaardingse padvinderij opheffen, dan zijn we van de kern van dit probleem af

Door: Pollie Op:

Andere locatie zoeken en minder duur bouwen, zo eenvoudig is het. Maar nee, we willen aan het water zitten, natuur vernietigen, verkeerschaos veroorzaken en vervolgens de gemeente de schuld geven omdat het geld wat we gekregen hebben op is, omdat we vier duurzame kastelen bouwen voor onze welpjes en eigenlijk niet kunnen budgetteren etc.

Fijn dat de D66 dit plan snel wil doorzetten, echt blij mee als Vlaardinger pfffft.

Door: Boskabouter Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: