De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Fanatieke Koningsspelen bij Vlaardingse Dagschool Erasmus

Fanatieke Koningsspelen bij Vlaardingse Dagschool Erasmus

Op vrijdag 20 april 2018 namen de leerlingen van Vlaardingse Dagschool Erasmus deel aan de landelijke Koningsspelen. De kinderen startten met een Koningsontbijt, waarna de officiële aftrap plaatsvond met het dansen op het liedje van Kinderen voor Kinderen: Fitlala. Het schoolplein kleurde oranje van alle verklede kinderen.

Daarna werden de kinderen in groepen verdeeld en deden allerlei sportieve spelletjes, die te maken hadden met het Koningshuis: oranje was ophangen, eten opdienen door de butler, ballen door het paleis gooien en de sinaasappelrace. De kinderen deden stuk voor stuk fanatiek mee en hebben zich enorm vermaakt.

De school had ook een Koningsmatch gemaakt met dansschool “Dance Kidzzz” uit Maassluis. Zij leerden de kinderen een dans. En als afsluiting deden ze nog een keer samen met de kinderen de dans op het liedje Fitlala, waarna de kinderen een glas oranje limonade kregen om de dorst te lessen. Het was een gezellige en zonnige dag.

Over de school en peuterspeelzaal
Vlaardingse Dagschool Erasmus is een Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan.

Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Bent u geïnteresseerd in de peuterspeelzaal? U bent van harte welkom om eens te komen kijken. Het telefoonnummer is  06- 452 40 538. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (www.wijzer.nu) kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: