De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Vlaardingse Dagschool neemt kijkje in rijdende keuken

Erasmus houdt van techniek

Erasmus houdt van techniek

Op 2 februari 2018 kwam de Technobiel van OTIB naar Vlaardingse Dagschool Erasmus. De kinderen van de groepen 7 en 8 konden in de Technobiel kennis maken met allerlei facetten van techniek. Door de samenwerking met openbare Daltonschool De Klinker groep 7/8 en dr. H. Bavinckschool groep 8 konden deze groepen ook kennis maken met de Technobiel.  De kinderen experimenteerden erop los met Augmented Reality (AR), deden verschillende technische proefjes. Ze ontdekten hoe een transportband werkt, hoe je storingen in een CV-ketel op kunt lossen en hoe je vliegtuigjes kunt laten vliegen door er met licht op te schijnen.

De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte waarin leerlingen, die voor de keuze van vervolgonderwijs staan, op allerlei manieren van techniek kunnen proeven. De Technobiel telt twee verdiepingen waar van alles onderzocht kan worden.

Over de school en peuterspeelzaal
Vlaardingse Dagschool Erasmus is een Vreedzame School. Het motto is ‘gezien, gehoord en betrokken’. Het idee achter de Vreedzame School is dat de school een gemeenschap wordt, waarin leerlingen, leerkrachten en ouders zich betrokken en verantwoordelijk voor elkaar voelen. Het kernbegrip is dus sociale verbondenheid. Aangepast aan het niveau van de verschillende groepen zijn er lessen waarin de kinderen sociale vaardigheden kunnen trainen. Ze leren op een prettige manier conflicten op te lossen of goed te kunnen zeggen wat ze willen en hoe ze zich voelen.

Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten, dat zijn de kernfuncties van de peuterspeelzaal Erasmus. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met leeftijdsgenootjes om te gaan.

Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Bent u geïnteresseerd in de peuterspeelzaal? Komt u dan eens langs bij de peuterspeelzaal aan de Huijgensstraat. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. Het telefoonnummer is  06- 452 40 538. Via de website van Wijzer in Opvang & Onderwijs (www.wijzer.nu) kunt u uw kind aanmelden voor de peuterspeelzaal.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: