De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Verpaupering voorbij

Eerste paal nieuwbouw v/h Leskipand Hoogstraat

Eerste paal nieuwbouw v/h Leskipand Hoogstraat

Op vrijdag 29 juni sloegen Arnout Hoekstra, wethouder Bouwen en Wonen (gemeente Vlaardingen) en Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, de eerste paal voor het nieuwe pand aan de Hoogstraat 204-206. Aannemersbedrijf Van Zanten Bouw start, in opdracht van SKA Projectmanagement, met de bouw van het pand op de locatie van het voormalig Leskipand. In het gebouw komt op de begane grond circa. 300m²  bedrijfs-/winkelruimte. Daarboven komen 11 sociale huurappartementen die Waterweg Wonen gaat verhuren.

Samenwerking
“Door deze mooie samenwerking van SKA Projectmanagement, Van Zanten Bouw, Waterweg Wonen en de gemeente maken we nu een eind aan de langdurige leegstand van deze locatie”, vertelt Arnout Hoekstra enthousiast. “Het wordt tijd om de Hoogstraat weer meer uitstraling te geven”. Marieke Kolsteeg vult aan: “Ook wij zijn blij dat wij op deze plek mooie woningen kunnen toevoegen voor jongeren. Daar is echt behoefte aan in Vlaardingen”.

Leegstand
Sinds de sluiting van meubelzaak Leski in de jaren negentig stond het pand aan de Hoogstraat 204-206 leeg. In de jaren daarna is meerdere malen door partijen onderzocht wat te doen met de locatie.

Nieuwbouw
Eigenaar SKA Projectmanagement heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het eerdere ontwerp; dit om de ontwikkeling mogelijk te maken en gelijktijdig tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden. Tijdens deze procedure kon niet worden voorkomen dat het pand, vanwege instortingsgevaar, in de zomer van 2016 gesloopt moest worden. Het historische witte gedeelte van de gevel wordt in de nieuwbouw in oorspronkelijke staat teruggebracht.

Effect
De nieuwbouw van het project is een goede aanzet om de Hoogstraat weer een levendige winkelstraat te maken. In de straat komen steeds meer lokale ondernemers om zich te vestigen met speciaalzaken. Op de begane grond komen mooie bedrijfsruimtes die er mede voor zorgen dat de straat aantrekkelijk wordt voor het winkelend publiek.

Actieplan Wonen
De herontwikkeling van de Hoogstraat 204-206, voormalig Leskipand, maakt deel uit van het Actieplan Wonen, de woonvisie tot 2030 om van Vlaardingen een aantrekkelijke woonstad te maken. De nieuwbouw past binnen het Centrumplan ‘De binnenstad centraal’, waarin de ambitie voor een levendige binnenstad staat beschreven, waarin de historische kwaliteiten verbonden zijn met moderne aantrekkelijkheden en waar het prettig is om te wonen, te winkelen en te verblijven.

Noot van de redactie
De op de foto getoonde vrijetijds- en andere kleding zijn niet representatief voor de bouwers. Mannen met een zomers overhemd en moeizaam dichtgeknoopt colbertje en vrouwen met blote benen zult u bij Van Zanten Bouw niet aantreffen.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: