De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Groot Vlaardings Kinderdictee

Een Vlaardings Taalfeest

Een Vlaardings Taalfeest

Dinsdagmiddag 10 april opende wethouder Bert van Nieuwenhuizen in De Stadsgehoorzaal het 1e Groot Vlaardings Kinderdictee, waarna Dirk III het dictee hoogstpersoonlijk dicteerde.

En de winnaar is geworden : Robin van Ikc De Ark. Tweede werd Jochem Kistemaker van het IKC Jan Ligthart Vlaardingen. Jef Gelderblom, ook van het IKC Jan Ligthart, werd derde.

Leerlingen van achtentwintig groepen van twintig Vlaardingse basisscholen namen dit jaar deel aan de eerste editie van het Groot Vlaardings Kinderdictee. Zij namen het dinsdagmiddag 10 april tegen elkaar op in de Grote Finale in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

In de afgelopen weken werden voorrondes gehouden in de deelnemende groepen 7 en 8. De leerlingen maakten een dictee dat werd aangeleverd vanuit Rotaryclub Vlaardingen. Dit was direct een mooie voorbereiding op de CITO eindtoets die later in april plaatsvindt. De beste spellers uit de klas zijn geselecteerd als finalist voor de Grote Finale. De finalisten namen het vanmiddag tegen elkaar op tijdens de Grote Finale van het Vlaardings Kinderdictee in de Stadsgehoorzaal.

Eeuwige roem en geld voor een goed doel
De 1e, 2e en 3e prijswinnaars van het Groot Vlaardings Kinderdictee winnen naast eeuwige roem en hun foto in de krant, een geldbedrag dat zij mogen besteden aan een goed doel naar keuze van de klas. Dit kan een project binnen de eigen school of een extern goed doel zijn. De geldprijzen worden beschikbaar gesteld door de Rotary club en lokale sponsors en donateurs.

Rotary Club Vlaardingen wil leerlingen van alle basisscholen samenbrengen en laten ervaren hoe leuk taal kan zijn. “We zijn blij verrast door de grote animo van de basisscholen om mee te doen.”, vertelt organisator Martijn Verbeek. “Ruim 28 groepen van 20 basisscholen in Vlaardingen hebben gehoor gegeven aan onze uitnodiging. Zij hielden voorrondes in de klas, bedachten met de leerlingen aan welk goed doel zij hun geldprijs zouden willen besteden en komen dinsdag naar de Stadsgehoorzaal voor de grote finale. We gaan er een mooi taalfeest van maken!’

Alle foto's zien van Cees Groen? Klik op: LINK

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: