De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Jongen redt hond

10 jarige Gijs Overduin ontvangt Vlaardings jeugdlintje

10 jarige Gijs Overduin ontvangt Vlaardings jeugdlintje

Maandag 9 april heeft burgemeester Annemiek Jetten een Vlaardings jeugdlintje uitgereikt aan de 10 jarige Gijs Overduin, die begin maart van dit jaar het hondje van zijn buurvrouw gered heeft.

Toen Gijs begin maart zijn hond uitliet in Park ’t Nieuwelant hoorde hij de buurvrouw roepen. Haar hondje Lola was achter de eendjes aan het ijs op gerend. Het ijs was niet dik genoeg en Lola zakte er doorheen. Gijs zag dat het beestje aan het verdrinken was en bedacht zich geen moment. Hij sprong op het ijs, zakte er ook doorheen maar zwom toch in het koude water om hondje Lola te pakken. Dat lukte en Gijs bracht het diertje snel naar de kant. Met Lola gaat het goed en met Gijs gelukkig ook.

De gemeente Vlaardingen is trots op de jonge held en burgemeester Annemiek Jetten reikte hem daarom een Vlaardings Jeugdlintje uit.

Samen met zijn broertje Guus, was hij na afloop van de uitreiking het middelpunt van een heuse fotoshoot door vier fotografen. Wat was hij trots en liet maar al te graag zijn medaille zien voor de camera. Morgen mag hij de medaille op zijn school laten zien. De Bikkel.

Alle foto's zien van stadsfotograaf Cees Groen? Klik op: LINK

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: