D66 wil Waterbusverbinding als vervangend vervoer Hoekse Lijn

D66 wil Waterbusverbinding als vervangend vervoer Hoekse Lijn
De vertraging die velen Maassluizers, Vlaardingers en Schiedammers dagelijks oplopen voor hun woon-werkverkeer en de overvolle bussen, zijn D66 een doorn in het oog. D66 pleit voor deze compensatie in de aanstaande onderhandelingen met Rotterdam, die verantwoordlijk is voor de vertraagde oplevering van de Hoekse Lijn.

“We krijgen veel klachten van inwoners over de drukte en lange reistijden in de tijdelijke busverbindingen die overvol zitten. Het is tijd voor een betere en structurele oplossing. De Waterbus is een wens die wij als D66 fracties al jaren uitspreken. Nu is het moment om daar versneld werk van te maken als compensatie voor het nóg verder vertragen van de Hoekse Lijn.”, aldus Koen Kegel, fractievoorzitter van D66 Vlaardingen.

Ook Leo Eijskoot, fractievoorzitter van D66 Maassluis, vecht al jaren voor een Waterbusverbinding: “De Waterbus is een duurzaam vervoersmiddels en kan een goede oplossing zijn voor een deel van de reizigers. Mogelijk kan komend jaar een proef worden gedaan, nu de opening van de Hoekse Lijn nog langer is uitgesteld. We zijn ervan overtuigd dat dit een doorslaand succes zal zijn.”

In Schiedam is afgelopen mei de eerste stopplaats geopend voor de Waterbus. “Er worden nu teveel reizigers de dupe voor te lange tijd. Laten we voor een alternatief zorgen. We verwachten een frequentere afvaart, als Vlaardingen en Maassluis ook worden opgenomen als stoppunten voor de Waterbus.”, aldus Marcel Bregman, fractievoorzitter van de grootste partij in Schiedam, D66.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: