Archief Holy Ziekenhuis naar Stadsarchief Vlaardingen

Archief Holy Ziekenhuis naar Stadsarchief Vlaardingen

Omdat het Holy Ziekenhuis van 1965-2008 een belangrijke plek heeft ingenomen in de Vlaardingse samenleving, mag dit zeker een belangrijke aanwinst genoemd worden.

Toen het Holy Ziekenhuis in 2008 de deuren sloot, kwam er toen er gesloopt moest worden, ook veel archief tevoorschijn. Huib Geuze, de te hulp geroepen archiefinspecteur van het Stadsarchief, constateerde dat drie kamertjes van de voormalige zusterflat afgeladen waren met archivalia die daar zonder structuur waren neergezet.

De Raad van Bestuur van het Vlietland Ziekenhuis, de rechtsopvolger van het Holy Ziekenhuis, onderkende het belang van het archief en gaf het bedrijf Eurofiles B.V. opdracht het op te slaan en te inventariseren. Het project werd in 2010 afgerond, maar omdat in het depot aan het Plein Emaus niet voldoende ruimte beschikbaar was, bood Eurofiles de mogelijkheid het geschoonde archief nog geruime tijd op te slaan en veilig te stellen.

Nadat het nieuwe stadskantoor in gebruik was genomen, kwam er ruimte beschikbaar in het archiefdepot aan het Westnieuwland. Zodoende kon Peter Westra, commercieel directeur van Eurofiles, op donderdag 19 maart de 178 archiefdozen overdragen aan stadsarchivaris Harm Jan Luth. Ze zijn daarmee toegevoegd aan het papieren geheugen van de stad, dat door het Stadsarchief zorgvuldig beheerd wordt.

Op raadpleging van dit archief zijn geen beperkende openbaarheidsbepalingen gesteld.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: