De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Uit: Traditioneel & modern Aziatisch koken van Adam Liaw

Kip gong bao (2 personen)

Kip gong bao (2 personen)

Ingrediënten
80 g pinda’s
2 kippenborsten, in blokjes van 1 ½ cm gesneden
1 portie basismarinade voor roerbakken
5 grote, gedroogde rode chilipepers
2 el olie met een neutrale smaak
2 tl Sichuanpeper (korrels)
2 teentjes knoflook, gestampt
1 tl geraspte gember
1 bosje lente-ui, alleen het witte deel, in stukjes van 1,5 cm

Saus
1 el fijne kristalsuiker
1 el Chianking zwarte azijn
1 tl sesamolie
1 tl donkere sojasaus
1 tl lichte sojasaus
60 ml soepbouillon (kipbouillon)
1 tl maïzena

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de pinda’s op een bakplaat en rooster ze in een paar minuten goudbruin. Zet apart. Roer de kip door de roerbakmarinade en zet in de koelkast.
2. Meng alle ingrediënten voor de saus.
3. Haal de steeltjes van de pepers en schud de zaadjes eruit. Snijd grote chilipepers in grove stukken en houd kleine heel. Verhit de olie in een wok boven een middelhoog vuur en doe de
    chilipepers peperkorrels erbij. Roerbak een paar seconden tot de korrels gaan ploppen en de chilipepers knapperig worden.
4. Voeg de kip toe en blijf schuiven zodat het niet te veel verkleurt. Bak de kip kort aan. Voeg de knoflook, gember en de lente-ui toe en roerbak 1-2 minuten tot de kip bijna gaar is. (Bak het niet te
    lang om te voorkomen dat het te droog wordt). Doe de saus erbij en roer 1 minuut tot het is ingedikt en glanst. Roer de pinda’s erdoor en serveer.

Basismarinade voor roerbakken
1 el lichte sojasaus
1 tl maïzena
1 tl Shaoxing rijstwijn
snufje witte peper

kookboek: Traditioneel & modern Aziatisch koken
auteur: Adam Liaw
gerecht: Kip gong bao, blz. 112

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Uw naam
Uw e-mailadres
Onderwerp
Vul uw bericht in...
x

Meest gelezen: